Scott Brash leidt na zes wedstrijden in tussenstand wereldbeker

Share
  • 1 januari 2014 17:01

door: redactie, 1 januari 2014 17:01

blokjeGENÈVE | STEGEN.NET | FEI
Maikel van der Vleuten is met zijn vierde plaats de hoogst geplaatste Nederlander in de tussenstand van de West-Europese league van de Longines FEI-wereldbeker. De lijst wordt verrassend aangevoerd door Scott Brash.

Hello Sanctos aan kop in de tussenstand van de wereldbeker.

Scott Brash gaat met Hello Sanctos aan kop in de tussenstand van de wereldbeker.

Na de zesde wedstrijd van dit seizoen, in de sfeervolle Nekkerhal in Mechelen, staat Scott Brash dankzij de goede prestaties met Hello Sanctos op 52 punten. Het jaar 2013 was voor de 28-jarige ruiter uit het Schotse Peebles toch al uitzonderlijk. Zo was hij met Hello Sanctos de jongste ruiter die de Global Champions Tour op zijn naam wist te schrijven, tijdens de finale in Doha.

Plaats twee in de tussenstand van de wereldbeker wordt ingenomen door Olympisch kampioen Steve Guerdat. De succesvolle Zwitser staat op 51 punten. Daarna volgen Edwina Tops-Alexander (47 punten), Maikel van der Vleuten (40 punten) en Tim Gredley (36 punten). Harrie Smolders staat op plaats 14 en Jeroen Dubbeldam neemt de 15e plaats in.