Maikel van der Vleuten vierde in Global Champions Tour Wenen

  • 21 september 2014 11:57
door: redactie, 21 september 2014 11:57

blokjeWENEN | STEGEN.NET | KNHS
Maikel van der Vleuten pakte zaterdagavond de vierde plaats in de Global Champions Tour in Wenen. Een fout op de laatste hindernis in de barrage van VDL Groep Sapphire B voorkwam een nog hogere klassering. Markus Ehning won de wedstrijd met Sapphire’s halfbroer Plot Blue.

Vier combinaties plaatsten zich in Wenen na twee omlopen voor de barrage. Maikel van der Vleuten reed als derde, nadat de Fransman Simon Delestre en de Portugese amazone Luciana Diniz met vier strafpunten over de finish kwamen.

Maikel van der Vleuten met Sapphire.

Maikel van der Vleuten met Sapphire (archief).
JACOB MELISSEN

Van der Vleuten: ,,Eigenlijk ben ik wel heel heel tevreden met deze vierde plaats. Ik zat er dichtbij. Ik dacht halverwege de barrage dat VDL Groep Sapphire B ook weer foutloos zou springen. Ik heb vlot gereden om de druk bij Markus Ehning te leggen. Jammer van die fout op de laatste. Sapphire sprong alle drie parcoursen heel goed. Ik moet nog terugkijken wat de oorzaak van de fout is.”

Maikel is met zijn achtste plaats in de tussenstand zeker van deelname aan de finale van de Global Champions Tour van 13 tot en met 15 november in Doha. ,,Zoals nu de planning is start ik met VDL Groep Verdi TN N.O.P. in de finale. Alle ruiters nemen hun punten mee naar de finale en dan zal ik proberen nog een paar plaatsen te stijgen.”

Gerco Schröder (Tubbergen) en Glock’s London N.O.P. eindigen met een springfout na de eerste manche op de achttiende plaats. Jur Vrieling (Holwierde) en Zirocco Blue VDL N.O.P. staan in de uitslag op de 27e plaats.

Uitslag Global Champions Tour Wenen, 1.60m
1. Markus Ehning (Dui) – Plot Blue 0,0 – 49,01
2. Simon Delestre (Fra) – Qlassic Bois Margot 0,4 – 41,77 sec
3. Lucian Diniz (Por) – Winningmood 0, 4 – 43,93
4. Maikel van der Vleuten – VDL Groep Sapphire B 0,4 – 45,64
na eerste manche
20. Gerco Schröder – Glock’s London N.O.P. 4
28. Jur Vrieling – Zirocco Blue VDL

Tussenstand Global Champions Tour
1. Ludger Beerbaum – 242
2. Rolf Göran Bengtsson – 230
3. Scott Brash – 210
8. Maikel van der Vleuten – 187