archief
contact
+31 6 53239630

Geen verrassingen op mooie dressuuravond Indoor Groningen

ZUIDBROEK – De dressuuravond van Indoor Groningen trok vrijdag veel publiek. Echte verrassingen in de uitslagen waren er niet. Vooral Christa Larmoyeur (Aston Martin), Vai Bruntink (Chardonnay) en Elise Kranenburg (Pina Colada) imponeerden.
Le Mans. Christa Larmoyeur met Aston Martin NL. ©Steven Stegen

blokjeZUIDBROEK | STEGEN.NET
De afsluitende dressuuravond van Indoor Groningen bracht in de diverse küren geen opvallende verschuivingen meer. Elise Kranenburg (ZZ-licht), Vai Bruntink (ZZ-zwaar), Christa Larmoyeur (lichte tour) en Marc Peter Spahn (Grand Prix) bleken opnieuw de besten. Het publiek genoot van een mooie avond.

Marc Peter Spahn won met de schimmelhengst Ekwador beide Grand Prix-onderdelen. ©Steven Stegen
Marc Peter Spahn won met de schimmelhengst Ekwador beide Grand Prix-onderdelen.
©Steven Stegen

In de Grand Prix was de Belgische ruiter Marc Peter Spahn de verdiende winnaar met de aansprekende schimmel Ekwador (v. Heraldik xx), die in het verleden onder de Poolse Katarzyna Milczarek al de nodige grote wedstrijden heeft gelopen, zoals het EK van 2009 en de wereldruiterspelen van 2010. Ekwador toonde ruime bewegingen en heeft een mooi voorbeen, maar zou nog wel iets meer oprichting mogen tonen. De combinatie won in Zuidbroek de Grand Prix met 65,39% en de kür met 74,333%.

De tweede plaats in beide proeven was voor Alexandria Barr met Romanoff. De Britse amazone is al een tijdje in Nederland om bij Stal Laarakkers in Haarle te trainen en ervaring op te doen. De derde plaatsen waren in beide proeven voor Marjan van der Jagt, die met de fris bewegende Jager’s Radetzky een leuke combinatie vormt.

Indoor Groningen. Vai Bruntink was met Chardonnay onverslaanbaar in de ZZ-Zwaar. ©Steven Stegen
Vai Bruntink was met Chardonnay onverslaanbaar in de ZZ-Zwaar.
©Steven Stegen

In de ZZ-zwaar schreef Vai Bruntink beide proeven op haar naam met de groot en makkelijke bewegende Chardonnay. In de eerste proef kwam ze met een score van 66,76% flink los van de concurrentie, met Carlien Hoedemaker-Bos met Wannabe (64,57%) en Kim Jacobi (Après Minuit – 63,52%) op de volgende ereplaatsen. Spannender werd het in de kür, waarin Hester Bischot uit Dalen opvallend sterk voor de dag kwam met haar schimmel Trovador Raposa. Bischot moest toch haar meerdere erkennen in Bruntink, maar het verschil was minimaal.

Elise Kranenburg won met de sterk bewegende Pina Collada beide ZZ-licht proeven. ©Steven Stegen
Elise Kranenburg won met de sterk bewegende Pina Collada beide ZZ-licht proeven.
©Steven Stegen

Elise Kranenburg was de superster in de ZZ-licht, waarin de 18-jarige amazone schitterde met haar bonte Pina Colada, een paard met veel afdruk en souplesse in de beweging. Floor Vos pakte in de gewone proef de tweede plaats met Filottie en werd in de kür vierde. Kristel van Duren pakte in de kür de tweede plaats met Alluro.

Kracht en elegantie in de lichte tour: Christa Larmoyeur met Aston Martin NL. ©Steven Stegen
Kracht en elegantie in de lichte tour: Christa Larmoyeur met Aston Martin NL.
©Steven Stegen

In de lichte tour was geen kruit gewassen tegen Christa Larmoyeur en Aston Martin NL. De vos is een imponerend, grootramig paard, met krachtige bwegingen en een hele mooie uitstraling. Christa Larmoyeur had soms haar handen wel even vol om de wat kijkerige vos door de baan te loodsen, maar daarin slaagde de amazone uit Winschoten met glans. De combinatie was in beide proeven de beste. Vai Bruntink werd tweede in de eerste proef met Pavo’s Babushka, die in de kür niet in actie kwam. In de vrije proef eiste Femke Beljon de tweede plaats op met de aansprekende merrie Zoraïda.

Total
0
Shares
gerelateerde berichten
Total
0
Share