archief
contact
+31 6 53239630

Indoor Veendam: mooie resultaten voor Vai Bruntink

ZUIDBROEK – De tweede dressuurdag van Indoor Veendam stond in het teken van de zwaardere rubrieken. Johan Rockx won met Verdi de la Fazenda de Grand Prix. Daarnaast eiste Vai Bruntink een hoofdrol op, ze boekte met de dressuurbelofte Pavo’s Babushka een dubbel succes in de ZZ-Licht.
Vai Bruntink en Pavos Babushka tijdens de ereronde. ©Roos Meertens

ZUIDBROEK
Vai Bruntink had zaterdag een succesvolle dag tijdens Indoor Veendam. Het meest opvallende waren haar prestaties in de ZZ-Licht, waarin ze met de schimmel Pavo’s Babushka twee keer wist te winnen.

Vai Bruntink en Pavo\s Babushka tijdens de ereronde. ©Roos Meertens
Vai Bruntink en Pavo\s Babushka tijdens de ereronde. ©Roos Meertens

De amazone van Stal Laarakkers bracht in de Eurohal drie paarden aan de start en kon met een tevreden gevoel huiswaarts keren. ,,Alle drie de paarden zaten in de prijzen. Pavo’s Babushka won ‘s middags de ZZ licht proef en ‘s avonds was ze wederom de beste met bijna 75% in de kur op muziek. Wolly Ann liep fijn maar kreeg helaas enkele foutjes en behaalde toch een mooie 5de plaats met ruim 66% in de Lichte Tour. Als laatste liep Romanoff in de Grand Prix. Hij gaf een super goed gevoel en werd tweede in de proef achter Johan Rockx. In de kur waren we met 71.75% wederom tweede”, aldus een tevreden Vai Bruntink op Facebook.

De dubbele overwinning in de ZZ-Licht van Pavo’s Babushka was knap, want de zesjarige merrie liep pas voor de tweede keer een wedstrijd op dit niveau. In de gewone proef bedroeg de score ondanks wat foutjes toch een royale 66,10%. Daarmee liet het duo Trea Mulder met Brinkhof’s Zaira (63,14%) en Corrie Rave met Aragon W (63,05%) ruim achter zich.

In de ZZ-zwaar was het aanmerkelijk spannender en eiste Femke Beljon de overwining op met Zoraida (64,71%), gevolgd door Suzan Preuter met Versailles (63,57%). In de Prix St Georges won Christa Larmoyeur met een klinkende score van 73,33% met Aston Martin NL, gevolgd door Annemieke Vincourt en de aansprekende Kansas. Vincourt won later de middentour met Richfield met 66,36%.

Total
0
Shares
0 deel
0 deel
0 deel
0 Tweet
0 deel