Vijf toppaarden vastgelegd door Nederlands Olympiade Paard

Vijf toppaarden vastgelegd door Nederlands Olympiade Paard

1 december 2013 14:10 0 Door redactie
Deel dit met je vrienden

blokjeMAASTRICHT | STEGEN.NET | NOP
Jerich Parzival, VDL Groep Verdi, Keyflow, Alphaville en Vedet PB zijn de vijf paarden die door Stichting Nederlands Olympiade Paard zijn vastgelegd. De contracten lopen tot en met de Wereldruiterspelen volgend jaar in Normandië. ,,Dit zijn paarden waarvan we verwachten dat ze mee gaan doen om de medailles”, zo zei voorzitter Iko Sevinga zondag tijdens Jumping Indoor Maastricht.

VDL Groep Verdi is één van de vijf vastgelegde paarden.  ©Stefano Grasso/Global Champions Tour

VDL Groep Verdi, gereden door Maikel van der Vleuten, is één van de vijf vastgelegde paarden.
©Stefano Grasso/Global Champions Tour

De Stichting Nederlands Olympiade Paard werd in juni van dit jaar nieuw leven ingeblazen. Doel is om potentiële medaillekandidaten te behouden voor Nederland. ,,Hoewel onze naam Nederlands Olympiade Paard is, is de focus niet alleen gericht op de Olympische Spelen. De wereldkampioenschappen zijn zeker zo belangrijk. Op advies van de gezamenlijke bondscoaches voor Senioren en Young Riders hebben we nu vijf paarden vastgelegd waarvan de bondscoaches de verwachting hebben dat deze volgend jaar medailles kunnen winnen tijdens de Wereldruiterspelen in Normandië. Het gaat om Jerich Parzival van Adelinde Cornelissen, VDL Groep Verdi van Maikel van der Vleuten, Keyflow waarmee Tim Lips zevende werd op het EK eventing en de para-dressuurpaarden Alphaville en Vedet PB van Frank Hosmar en Sanne Voets”, lichtte Sevinga toe.

In het verleden waren paarden die onder contract stonden bij Stichting NOP herkenbaar aan het voorvoegsel Olympic. ,,De regels van het IOC laten dat niet meer toe, omdat Olympic een beschermde naam is. De vijf paarden die nu vastgelegd krijgen het NOP achter hun naam”, aldus Sevinga.