Ook Hermès en Grandorado TN krijgen N.O.P. status

Share
  • 21 augustus 2022 12:15

door: redactie, 21 augustus 2022 12:15

📌 ERMELO – In navolging van de topspringpaarden Beauville Z N.O.P en Monaco N.O.P. heeft de Stichting Nederlands Olympiade Paard de goedgekeurde KWPN-dekhengsten Grandorado TN en Hermès vastgelegd.

De elfjarige Grandorado TN is het springpaard van Team Nijhof en Willem Greve, waarmee laatstgenoemde dit jaar in drie landenwedstrijden zesmaal foutloos bleef. Hermès is de dressuurhengst van Joop van Uytert die met Dinja van Liere tweemaal brons won op het recent verreden wereldkampioenschap in Denemarken.

Met twee bronzen medailles waren Dinja van Liere en Hermès de boegbeelden van TeamNL bij het wereldkampioenschap dressuur in Herning. De zegetocht van de combinatie begon echter al eerder. Vorig jaar debuteerde Dinja van Liere met de KWPN-hengst op het hoogste niveau. Later in het jaar in Aken imponeerden ze al met overwinningen en presteerden ijzersterk op het EK in Hagen. In mei van dit jaar werd de combinatie Nederlands kampioen. Op de huidige wereldranglijst bezet de combinatie Van Liere-Hermès N.O.P. de zesde plaats.

TeamNL bondscoach Jos Lansink selecteerde Willem Greve met Grandorado TN N.O.P. voor het WK in Herning na drie vlekkeloze optredens in de landen­wed­strijden van Rome, Rotterdam en Knokke. De elfjarige hengst was het jaar al ijzersterk begonnen met de derde plaats in de Rolex Grand Prix tijdens de Dutch Masters-Indoor Brabant.

Nadat Willem Greve kort voor het wereld­kampioen­schap zijn arm en enkel brak, moest hij met Grandorado TN N.O.P. het WK noodgedwongen missen. Het N.O.P. heeft Grandorado TN vastgelegd met het oog op de internationale kampioenschappen de komende jaren.

Hermès N.O.P.
Ruiter: Dinja van Liere (Uden)
Afstamming: Easy Game x Flemmingh
Fokker: G. Gijsbers
Eigenaar: Joop van Uytert
Geslacht: Hengst
Geboortejaar: 2012
Stamboek: KWPN

Grandorado TN N.O.P.
Ruiter: Willem Greve (Markelo)
Afstamming: Eldorado van de Zeshoek x Carolus II
Fokkers: M. Rietberg & D. Verhoeven
Eigenaar: Team Nijhof & Willem Greve
Geslacht: Hengst
Geboortejaar: 2011
Stamboek: KWPN

Stichting N.O.P.

De Stichting Nederlands Olympiade Paard (N.O.P.) spant zich al vele jaren in om poten­tiële Neder­landse team­paarden te behou­den voor TeamNL-ruiters. Eige­naren van door het N.O.P. vast­gelegde paarden krijgen een financiële tege­moet­koming om hun paarden te behou­den voor Neder­landse ruiters. Het realiseren van afspra­ken met eige­naren van top­paarden is mede mogelijk gemaakt dankzij de goede samen­werking met sportkoepel NOC*NSF.