Albert Zoer met Abra Kadabra naar winst op Indoor Groningen

Share
  • 5 januari 2014 01:07

door: redactie, 5 januari 2014 01:07

ZUIDBROEK | STEGEN.NET

Albert Zoer heeft zaterdagavond de Grote Prijs gewonnen tijdens Indoor Groningen. De ruiter uit Echten rekende in de barrage af met tien tegenstanders. Zoer pakte de overwinning met zijn paard Abra Kadabra (v. Vancouver), waarmee hij afgelopen zomer ook al de Grote Prijs van het CH De Wolden wist te winnen.
Albert Zoer met Abra Kadabra. ©Steven Stegen

Albert Zoer rijdt Abra Kadabra naar de overwinning.
©Steven Stegen

Het was voor Albert Zoer zijn eerste belangrijke overwinning nadat hij in oktober vorig jaar met gezondheidsproblemen te maken kreeg. De Drentse topruiter miste daardoor het NIC in Assen. Sindsdien werkt hij in alle rust aan een comeback. ,,Ik doe het rustig aan, pak vaker even een moment voor mezelf. Maar ik was er nu wel op gebrand om te winnen. Ik kon er voor gaan, want een paard als Abra Kadabra maakt niet snel een fout. Ik heb hoge verwachtingen van hem”, zei Zoer over de negenjarige nakomeling van Vancouver.

Het was voor Albert Zoer de vierde keer dat hij het hoofdnummer van voorheen Indoor Veendam wist te winnen. Eerder lukte dat met Lapinto, Oderieke en Oklahoma en nu dus met Abra Kadabra, die door Zoer als misschien wel de grootste belofte van de stal wordt gezien. Abra Kadabra ging inderdaad met speels gemak over de hindernissen die Marinus Vos in de piste van de Eurohal had opgesteld.

Jur Vrieling rijdt Flashdance naar de tweede prijs in de Grote Prijs. ©Steven Stegen

Jur Vrieling rijdt Flashdance naar de derde prijs in de Grote Prijs.
©Steven Stegen

Maikel van der Vleuten pakte de tweede plaats. Hij leek niet heel snel met VDL Groep Zimba, maar reed geen meter te veel en stuurde kort binnendoor. Hij zette een tijd neer van 35,29, tegen 34,92 voor Albert Zoer.

De derde plaats ging bij Indoor Groningen naar Jur Vrieling. Hij reed met Flashdance (v. Kashmir van Schuttershof) als eerste in de barrage en ging lange tijd aan kop. ,,Maar ik wist dat het niet goed genoeg was. Ik had sneller gekund èn gemoeten”, baalde Vrieling toch wel een beetje. Vrieling’s partner Suzanne Tepper plaatste zich ook voor de barrage, waarin ze het met VDL Fakir rustig aan deed. Ze wilde kostte wat kostte foutloos blijven en dat lukte en dat resulteerde in een prima zesde plek.

Bart Haselbekke rijdt de ereronde, na zijn overwinning in de 1.35-finale met Qualif de Thurin. ©Steven Stegen

Bart Haselbekke rijdt de ereronde, na zijn overwinning in de 1.35-finale met Qualif de Thurin.
©Steven Stegen

Maureen Bonder uit Schoonoord plaatste zich ook voor de barrage, maar had daarin pech. Haar paard Alex schoof door een hindernis, waarna de combinatie werd gediskwalificeerd. Dat was een bittere pil voor de Drentse amazone, die juist zo gebrand was op een mooi resultaat en tot aan het moment bij de oxer ook erg goed in de tijd leek te zitten.

1.35-finale

De finale van het 1.35 eindigde met een barrage met 14 deelnemers. Bart Haselbekke eiste de overwinning op. Hij zette met Qualif de Thurin een foutloos rondje neer in 32,67 en wist daarmee Robert Havinga (Bacardi) en Sander Geerink (Vitos) achter zich te laten.

De finale van het 1.30 kwam op naam van Jur Vrieling met Noesar Calima. In de spannende barrage wist hij Franklin Postmus met Betagravin achter zich te laten. Robert Vos werd met Uptown Girl derde.

[wppa type=”mphoto” photo=”45″ size=”auto” align=”center”][/wppa]

Luister hier naar een interview met Albert Zoer:

  Grote Prijs
Indoor Groningen 2014  
1. Albert Zoer (NED) Abra Kadabra 0-34.92
2. Maikel van der Vleuten (NED) VDL Groep Zimba 0-35.29
3. Jur Vrieling (NED) Flashdance 0-35.33