archief
contact
+31 6 53239630

Ier Alex Duffy houdt Maureen Bonder met Velcaro op tweede plaats

ZUIDBROEK – Maureen Bonder heeft zich vrijdag prima staande gehouden in het 1.35 direkt op tijd bij Indoor Groningen. De Drentse amazone kwam met Velcaro ijzersterk voor de dag en werd tweede, achter de Ier Alex Duffy met Felix.
Indoor Groningen. De Ierse ruiter Alex Duffy won vrijdagmiddag bij Indoor Groningen het 1.35 op tijd met Felix. ©Steven Stegen
De Ierse ruiter Alex Duffy won vrijdagmiddag bij Indoor Groningen het 1.35 op tijd met Felix. ©Steven Stegen

blokjeZUIDBROEK | STEGEN.NET
De Ierse ruiter Alex Duffy eiste vrijdag bij Indoor Groningen met Felix de zege op in het 1.35 direkt op tijd. Hij hield Maureen Bonder uit Schoonoord met Velcaro op de tweede plaats.

Indoor Groningen. De Ierse ruiter Alex Duffy won vrijdagmiddag bij Indoor Groningen het 1.35 op tijd met Felix. ©Steven Stegen
De Ierse ruiter Alex Duffy won vrijdagmiddag bij Indoor Groningen het 1.35 op tijd met Felix.
©Steven Stegen

Het was een leuke rubriek, waarin vrijdagmiddag een kleine 50 combinaties een gooi deden naar de overwinning. Dat deden ze niet allemaal met even veel overtuiging, sommigen noteerden zelfs tijdfouten. Maar bij Alex Duffy was dat niet het geval. De Ier leek niet heel snel te beginnen, maar zette richting de over de diagonaal gebouwde steilsprong het gas er flink op. Zijn vos Felix XXVIII speelde het spelletje goed mee, bleef alert en liet alle balken op hun plaats in een tijd van 62,31.

De kans dat daar nog iemand verbetering in kon aanbrengen leek niet groot. Duffy had en hield de leiding. Maar Maureen Bonder kwam nog wel aardig dicht in de buurt. Het was een genot om naar haar rit met Velcaro te kijken. Velcaro leek de hindernissen wel op te willen eten, galoppeerde met enorme gretigheid toe en leek op elke afstand wel een galopsprong te winnen. Daar moest wel een toptijd uitrollen. Het werd uiteindelijk 62,03, goed voor de tweede plaats.

Maureen Bonder reed een prachtig parcours met Velcaro en werd fraai tweede. ©Steven Stegen
Maureen Bonder reed een prachtig parcours met Velcaro en werd fraai tweede.
©Steven Stegen

De derde plaats ging naar de Zweedse Jessica Lewin, die met Whitney een tijd van 64,00 nodig had. Jody van Gerwen deed ook weer vooraan mee. De Limburgse, onlangs nog winnaar van het NIC Assen, pakte met Zircone of India de vierde plaats.

Total
0
Shares
0 deel
0 deel
0 deel
0 Tweet
0 deel