Prima derde stek Maureen Bonder en Velcaro op Jumping Amsterdam

Share
  • 24 januari 2014 18:52

door: redactie, 24 januari 2014 18:52

blokjeAMSTERDAM | STEGEN.NET
Maureen Bonder heeft vrijdag bij haar debuut op Jumping Amsterdam een uitstekende prestatie geleverd. De Drentse amazone stuurde Velcaro naar de derde plaats in het 1.40 direct op tijd. Robert Vos werd winnaar met Carat.

Maureen Bonder reed een prachtig parcours met Velcaro en werd fraai tweede. ©Steven Stegen

Maureen Bonder met Velcaro (archief).
©Steven Stegen

Bonder was vooraf al zo gelukkig als een kind. ,,Prachtig dat ik de kans heb gekregen om hier te rijden. Ik kreeg een telefoontje van Rob Ehrens en ik viel eigenlijk helemaal stil. We zijn donderdag nog even lekker de stad in geweest en het is hier echt super”, aldus Bonder.

Dat Velcaro van Thijs Meppelink een heel snel paard is weten we. In de RAI ging Bonder met Velcaro als een speer rond. De tijd van 59,03 bleek genoeg voor de derde plaats. Robert Vos en Carat waren met 55,79 duidelijk sneller en wonnen. De Ier Bertram Allen pakte met Wild Thing de tweede plaats.

Voor de zwaarste rubrieken komt Maureen Bonder in actie met Alex. Ze hoopt zich te kunnen plaatsen voor de Grote Prijs. ,,Dat moet te doen zijn, want er rijden zo’n 50 combinaties mee, dus waarschijnlijk vallen er maar een stuk op vijf af en daar wil ik natuurlijk niet bij zitten.”