archief
contact
+31 6 53239630

NIC Assen leer­zaam voor amazo­ne Maureen Bonder

ASSEN — De Drentse deel­ne­mers hadden geen groot succes in de Grote Prijs van Drenthe tijdens het NIC. Michiel Brusse gaf op, Daan van Geel had twee balken en Maureen Bonder hoor­de op de derde sprong een balk plof­fen. „Een belang­rijk leer­mo­ment”, aldus Bonder. 
Maureen Bonder en Alex in de Grote Prijs. ©Roos Meertens

ASSEN | Stegen.net
Het aantal Drentse deel­ne­mers in de Grote Prijs van Drenthe was dunge­zaaid. Iedereen op de tribu­ne gunde de regi­o­na­le vedet­ten dan ook alle succes. Voor Maureen Bonder uit Schoonoord ging het met Alex helaas op hinder­nis drie mis. De Drentse amazo­ne werd daar­mee 23e. „Een leer­mo­ment voor mij, want die fout probeer ik niet opnieuw te maken.”

Maureen Bonder en Alex in de Grote Prijs. ©Roos Meertens
Maureen Bonder en Alex in de Grote Prijs. ©Roos Meertens

Bonder liet voor de fina­le van het NIC al weten „heel veel zin” te hebben in het hoofd­num­mer van het oudste concours van ons land. De vorm was er, bij haar­zelf en bij haar toppaard Alex.

Helaas viel er op hinder­nis drie een balk. Wel de enige fout, maar gelijk een kost­ba­re. „Alex was druk­ker dan ik had verwacht, maar dat is geen excuus. De fout was mijn schuld. Hij viel iets door mijn binnen­been en daar reageer­de ik te laat op. Natuurlijk is dat balen! Maar ik probeer altijd van mijn fouten te leren. Ik heb dat moment al zeker 25 keer terug geke­ken en een soort­ge­lijk lijn­tje komt deze week in de taining zeker aan de orde”, aldus Bonder.

Maureen Bonder en Velcaro tijdens een mooie ronde in de TT-hal. ©Roos Meertens
Maureen Bonder en Velcaro tijdens een mooie ronde in de TT-hal. ©Roos Meertens

Maureen Bonder bracht ook haar twee­de paard Velcaro aan de start op het NIC. „Velcaro deed het heel goed, zeker in de proef van zater­dag, die echt behoor­lijk zwaar was. Verder had ik ook pech­fou­ten. Het NIC was voor mij uitein­de­lijk wel wat ik een “één paal concours” noem.”

Donderdag vertrekt Bonder naar het Belgische Lier voor een twee ster­ren concours. Later deze maand gaat ze voor het eerst naar Polen, waar ze met haar talent­vol­le paar­den start op een drie ster­ren wedstrijd.

1 comment

Comments are closed.

gerelateerde berichten
Total
0
Share