NIC Assen leerzaam voor amazone Maureen Bonder

Share
  • 14 oktober 2013 17:53

door: Steven Stegen, 14 oktober 2013 17:53

ASSEN | Stegen.net
Het aantal Drentse deelnemers in de Grote Prijs van Drenthe was dungezaaid. Iedereen op de tribune gunde de regionale vedetten dan ook alle succes. Voor Maureen Bonder uit Schoonoord ging het met Alex helaas op hindernis drie mis. De Drentse amazone werd daarmee 23e. ,,Een leermoment voor mij, want die fout probeer ik niet opnieuw te maken.”

Maureen Bonder en Alex in de Grote Prijs. ©Roos Meertens

Maureen Bonder en Alex in de Grote Prijs. ©Roos Meertens

Bonder liet voor de finale van het NIC al weten ,,heel veel zin” te hebben in het hoofdnummer van het oudste concours van ons land. De vorm was er, bij haarzelf en bij haar toppaard Alex.

Helaas viel er op hindernis drie een balk. Wel de enige fout, maar gelijk een kostbare. ,,Alex was drukker dan ik had verwacht, maar dat is geen excuus. De fout was mijn schuld. Hij viel iets door mijn binnenbeen en daar reageerde ik te laat op. Natuurlijk is dat balen! Maar ik probeer altijd van mijn fouten te leren. Ik heb dat moment al zeker 25 keer terug gekeken en een soortgelijk lijntje komt deze week in de taining zeker aan de orde”, aldus Bonder.

Maureen Bonder en Velcaro tijdens een mooie ronde in de TT-hal. ©Roos Meertens

Maureen Bonder en Velcaro tijdens een mooie ronde in de TT-hal. ©Roos Meertens

Maureen Bonder bracht ook haar tweede paard Velcaro aan de start op het NIC. ,,Velcaro deed het heel goed, zeker in de proef van zaterdag, die echt behoorlijk zwaar was. Verder had ik ook pechfouten. Het NIC was voor mij uiteindelijk wel wat ik een “één paal concours” noem.”

Donderdag vertrekt Bonder naar het Belgische Lier voor een twee sterren concours. Later deze maand gaat ze voor het eerst naar Polen, waar ze met haar talentvolle paarden start op een drie sterren wedstrijd.