Oud KNHS-voorzitter Martien van den Heuvel overleden

Share
  • 2 januari 2014 16:58

door: redactie, 2 januari 2014 16:58

blokjeERMELO | STEGEN.NET | KNHS
Oud KNHS-voorzitter Martien van den Heuvel is donderdag op 73-jarige leeftijd overleden. Dat meldt de KNHS. Van den Heuvel was drager van de Gouden Speld en tevens erelid van de KNHS, die hij leidde van 2002 tot 2011.

Martien van den Heuvel is overleden. ©KNHS.nl

Martien van den Heuvel is overleden.
©KNHS.nl

Van den Heuvel was de eerste voorzitter van de KNHS, die uit de fusie van diverse organisaties was ontstaan. ,,Met visie en voortvarendheid gaf Martien leiding aan het Bestuur, dat voor de niet geringe taak stond van de KNHS een goede en financieel gezonde sportbond te maken”, zo schrijft de huidige voorzitter Theo Ploegmakers op de website van de KNHS.

Van den Heuvel werd geroemd om zijn durf en doorzettingsvermogen. Tijdens vele internationale kampioenschappen gaf hij acte de présence en zijn betrokkenheid bij het wel en wee van de topruiters was groot. Daarbij bleef het niet. Vanuit zijn woonplaats Den Dungen (bij ’s-Hertogenbosch) trok hij vele keren naar het hoge noorden om tuigpaardkampioenen te huldigen en naar het diepe zuiden om ponyruiters kampioenslinten om te hangen.

Tijdens zijn afscheid kreeg hij een ‘Libre Amicorum’ waarin zestig nauw bij de hippische sport betrokken personen herinneringen aan de vertrekkende voorzitter ophaalden. De titel van dit boek luidde ‘Met hart en ziel’; deze titel had niet beter gekozen kunnen worden, zo stelt Ploegmakers.