Frans van den Heuvel KNHS-kampioen M2, Floor van Manen tweede

Frans van den Heuvel KNHS-kampioen M2, Floor van Manen tweede

10 maart 2017 23:02 Uit

Door redactie
 
Deel dit bericht
Leestijd: 2 minuten

Ermelo | STEGEN.NET | KNHS

Drentse deelnemers domineerden vrijdag de M2 tijdens het KNHS-kampioenschap. Frans van den Heuvel uit Schoonloo werd kampioen en Floor van Manen uit Emmen eindigde als tweede.
Frans van de Heuvel en Geronimo (archieffoto).

Frans van de Heuvel en Geronimo (archieffoto).
FOTO: Steven Stegen

In de M2 voerde Frans van den Heuvel (34) het klassement aan met Geronimo, alias Prins Gert. ,,Prins Gert, zoals we Geronimo noemen, is een jong en redelijk onervaren paard maar met een super instelling. Ik hoop nog heel lang plezier met en van hem te hebben!” zegt de kersverse indoorkampioen.

Frans van den Heuvel runt sinds kort zijn eigen dressuurstal in Schoonloo, genaamd FHhorses. ,,Ik heb ‘Gert’ gekocht toen hij nog maar drie dagen oud was, ik zag hem en vond hem leuk. Eigenlijk alle paarden die ik rijd zijn uit eigen fok of als jong paard aangekocht.”

Frans van den Heuvel en Floor van Manen na de prijsuitreiking.

Frans van den Heuvel en Floor van Manen na de prijsuitreiking.
FOTO: Facebook | Floor van Manen

Zilver met gouden randje
Floor van Manen komt eveneens uit Drenthe en reed de door haar zelf opgeleide Gregor naar de zilveren positie. ,,Ik ben zo trots. Ik heb drie NK’s gereden waarbij de spanning overheerste. Deze zilveren medaille heeft voor mij een gouden randje”, aldus Floor van Manen. Het brons ging naar de Gelderse Kiki Pols met En Vogue Swing.

Margriet Simonse wint M1
Margriet Simonse kwam met het paard Dexter vanuit Vlissingen naar Ermelo. ,,Ik kwam voor een plek in de top tien, dat ik zou winnen had ik echt niet gedacht!” zegt een superblije Margriet na afloop van de prijsuitreiking. ,,Dexter is echt een wedstrijdpaard. Als hij de ring in komt, dan gaat hij ervoor,” vertelt de Zeeuwse amazone.

De schimmel werd gefokt door zijn eigenaren Peter en Astrid Marinissen. ,,Ik heb Dexter zelf opgeleid, en had vanaf het begin al een klik. Hij heeft de hele zomer lekker in de wei gestaan, omdat ik zwanger was. Pas sinds september hebben we de training weer opgepakt. We werden op de Zeeuwse kampioenschappen tweede en nu winnen: Dexter gaat echt voor je door het vuur!”

Met een fractie verschil werd Laura Lodewijk tweede met de zevenjarige Zonnehoeve’s Formidable. Het brons was voor Nienke Monden met Fjèro. De combinatie uit Noord-Brabant werd afgelopen zomer nog Hippiade-kampioen in de klasse L2.

 • KNHS Indoorkampioenschap klasse M1
  1. Margriet Simonse (Vlissingen) – Dexter (v.Johnson), 68.44%
  2. Laura Lodewijk (Almere) – Zonnehoeve’s Formidable (v.Sandreo), 68.39%
  3. Nienke Monden-Otjens (Etten-Leur) – Fjèro (v.Oscar), 68,11%
 • KNHS Indoorkampioenschap klasse M2
  1. Frans van den Heuvel (Schoonloo) – Geronimo (v.Tango), 67.22%
  2. Floor van Manen (Emmen) – Gregor (v.Quarterback), 67.06%
  3. Kiki Pols (Emst) – En Vogue Swing (v.Gribaldi), 67.00%