Maureen Bonder en Velcaro derde in slotrubriek CSI Lier

Share
  • 25 november 2013 10:27

door: redactie, 25 november 2013 10:27

blokjeLIER | STEGEN.NET
Maureen Bonder is zondag knap als derde geëindigd in de slotrubriek van het CSI Lier. De Drentse amazone leverde deze prestatie met de 11-jarige Velcaro (v. Elcaro) van eigenaar Thijs Meppelink. Bruce Goodin werd winnaar van dit treffen over hindernissen van 1.35. Joe Clee won eerder de Grote Prijs met Utamaro.

Maureen Bonder en Velcaro werden derde op het CSI Lier ©Roos Meertens

Maureen Bonder en Velcaro werden derde op het CSI Lier
©Roos Meertens

Van de 42 deelnemers in de slotrubriek wisten 22 de barrage te halen. De winst ging naar de als laatste startende Bruce Goodin uit Nieuw-Zeeland. Hij zette met zijn merrie Caltona een tijd van 35,91 neer. Daarmee was Goodin net even sneller dan Ivo Bijssen (36.15) en Maureen Bonder, die met Velcaro een tijd van 36,39 klokte.

De snelste rit kwam op naam van de Spaanse Lucrecia Pilar Cordon, die met Femme Fatale de Muze in 35,72 rond ging, maar in de haast wel een fout maakte. Zij werd negende.

Grote Prijs

De Grote Prijs over een hoogte van 1.45 kende maar liefst 70 deelnemers en bracht de overwinning voor de Engelsman Joe Clee met Utamaro d’Ecaussines. Albert Zoer eindigde op een mooie zevende plaats. De ruiter uit Echten kreeg met Abra Kadabra een balkje in de barrage, maar was wel de beste Nederlander in deze Grote Prijs. Maureen Bonder kreeg met Alex een pechfout in de eerste omloop en kwam daarmee op plaats 24.