Samuel Hutton met Heidi du Ruisseau naar zege op ICNN Drachten

Share
  • 19 januari 2014 19:20

door: redactie, 19 januari 2014 19:20

blokjeDRACHTEN | STEGEN.NET
Samuel Hutton is zondag winnaar geworden van het hoofdnummer van het ICNN in Drachten. De Britse ruiter, sinds een jaar in dienst bij Jan Tops, pakte met Heidi du Ruisseau Z (v. Heartbreaker) de Grote Prijs van Fryslân.

Samuel Hutton

Samuel Hutton

Hutton was in de laatste barragerit de snelste en zette een winnende tijd neer van 28,67. De tweede plaats was voor de Belg Gregory Wathelet met Papillon Z. Hij deed 29,51 seconden over een foutloos rondje. Daarna volgde op de derde plaats voor Italië Emanuele Gaudiano met Admara (v. Padinus). Hutton complimenteerde de merrie waarmee hij won. ,,Ze deed het echt heel goed, ik had wat geluk, maar het resultaat was fantastisch.”

Beste Nederlander was Jody van Gerwen, die met Acord als vierde mocht opstellen. Bart Bles volgde op de vijfde plaats met Lord Sandro. Albert Voorn deed in de barrage, die 15 deelnemers telde, een knappe poging om het succes van vrijdagavond te herhalen. Hij was met Tobalio behoorlijk snel, maar kreeg wel een fout en eindigde daarmee op de achtste plaats.

[wppa type=”mphoto” photo=”66″ size=”auto” align=”center”][/wppa]