Willem Greve en Carambole niet te kloppen op ICNN Drachten

Share
  • 26 januari 2015 08:30

door: redactie, 26 januari 2015 08:30

blokjeDRACHTEN | STEGEN.NET
Het is zes jaar geleden dat Willem Greve aan de opleiding begon van de hengst Carambole om zondag op ICNN Drachten de eerste Grote Prijs samen te winnen. Ze maakten al deel uit van landenwedstrijden en zelfs het EK-team in 2013 en trakteerden vandaag het publiek in het Fries Congrescentrum op een ware show.

In de Grote Prijs van de Provincie Frysl√Ęn ging het om harde knaken. Er viel 65.000 euro te verdelen en daarvoor stippelde parcoursbouwer Louis Konickx met zijn team een lastig traject uit. Dat er toch nog 14 van de zestig deelnemers foutloos bleven, tekende de hoge kwaliteit aan ruiters en paarden.

Willem Greve met Carambole © DigiShots

Willem Greve met Carambole op weg naat de overwinning in Drachten.
ICNN DRACHTEN / DIGISHOTS

De in Nederland wonende Egyptenaar Karim El Zogby beet het spits af met Amalia (v. Cantos) en de vonken spatten nog net niet van de ijzers. De tijd van 35.56 seconden leek door niemand te halen, tot voorlaatste starter Willem Greve uit Markelo illustreerde hoe het in 35.06 seconden kon door nog strakkere lijnen te rijden. Goed voor de eerste prijs van 21.450 euro en veel waardering van toeschouwers en collegaruiters.

Willem Greve
,,We vertrouwen elkaar voor tweehonderd procent en dan kun je af en toe risico nemen zoals vandaag. Carambole is een abnormaal goed paard. Ik heb altijd al in ‚Äėm geloofd.‚ÄĚ

De derde prijs ging naar Robert Vos uit Wierden met Interline H (v. Indoctro), die een moedige poging deed om te winnen. Vijfde werd Stefanie van den Brink uit Nijkerkerveen met een beeldschone nulrit op Ace (v. Berlin).