Samuel Hutton pakt hoofdprijs op CSI Lier

  • 23 februari 2014 19:46
door: redactie, 23 februari 2014 19:46

blokjeLIER | STEGEN.NET
De Grote Prijs van het CSI2* in het Belgische Lier is zondag gewonnen door Samuel Hutton. De Britse stalruiters van Stal Tops uit Valkenswaard reed met Heidi du Ruisseau Z (v. Heartbreaker) zes concurrenten op achterstand.

Samuel Hutton met Heidi du Ruisseau

Samuel Hutton met Heidi du Ruisseau (archief).

Samuel Hutton, vorige maand nog winnaar bij het ICNN Drachten, wist in de barrage als enige nogmaals foutloos te rijden. Hij was niet de snelste, want landgenote Jessica Mendoza had ruim een halve seconde minder nodig, maar zij kreeg met Spirit T een fout op de laatste sprong. Dat gebeurde ook bij Dirk Demeersman, die met Artemise du Houssoit als derde eindigde.

Voor de Nederlanders was slechts een bijrol weggelegd. Mathijs van Asten kwam op plaats 17 met Artistic, door een springfout in het basisparcours. Anne-Liza Makkinga hoorde met haar schimmel Waikiki nu twee balken vallen, nadat de combinatie eerder nog een parcours wist te winnen. Maureen Bonder liep met Alex 13 strafpunten op.