Michael Greeve wint met ‘familiepaard’ Whitney BB tijdens ICNN Drachten

  • 16 januari 2015 00:05
door: redactie, 16 januari 2015 00:05

blokjeDRACHTEN | STEGEN.NET
Michael Greeve, jarenlang in dienst van Johan Heins uit het Drentse De Schiphorst en sinds twee jaar eigen ondernemer in Veeningen, was donderdagavond de snelste in de hoogste springrubriek op ICNN Drachten.

Greeve won op de openingsdag voor springruiters de 1.45m Big Tour om de Lodewijk Assurantiën Prijs met ruim vier seconden voorsprong op de nummer twee, Isheau Wong uit het Chinese Taipei.

Michael Greeve met Whitney BB © DigiShots

Michael Greeve en Whitney BB bij de prijsuitreiking.
ICNN DRACHTEN / DIGISHOTS

Greeve: ,,Met het parcours verkennen dacht ik al: ‘Dit proefje ligt m’n paard wel’”, glimlacht de springruiter. Hij weet als geen ander dat zijn merrie Whitney BB (v. Nabab de Reve) snel kan draaien. ,,Mijn zus Patricia reed haar, maar toen zij niet veel paarden had om internationaal te rijden en ik er wat verkocht had, is Whitney begin zomer 2014 mijn kant opgekomen. De merrie is elf jaar en door m’n vader gefokt. Haar moeder stamt van Calido I x Ramiro en sprong met Patricia 1.30m voordat ze als fokmerrie ingezet werd.”

Goede klik
De voortreffelijke afstamming doet Whitney BB eer aan. ,,Het klikt heel goed tussen ons en de laatste paar Grote Prijzen sprong ze steeds foutloos, met af en toe een balkje in de barrage. Ze begint zeer constant te springen. Ik mag hier volgende week ook CSI3* rijden en wil haar dan voor het 1.50m inzetten. Het is in elk geval weer super om hier in Drachten te rijden. Mooie ruime voorterreinen, nieuw hindernismateriaal en goede parcoursen.”

Beste Nederlandse amazones in de hoofdrubriek van donderdagavond waren Kirsten Rikkert met Another Pleasure (v. For Pleasure) op de vierde plaats en Lisa Nooren met VDL Groep Sabech d’Ha (v. Qredo de Paulstra) op de vijfde plaats.

Nooren startte in vier rubrieken en finishte steeds in de top-zeven met als hoogtepunt een overwinning in de 1.40m Wezenberg Transport Prijs op VDL Groep Flying Saucer (v. Indoctro). Daarbij volgde olympisch kampioen eventing, Michael Jung uit Duitsland, als tweede. Jung was ook tweede in de 1.35m ICNN Drachten Prijs, waarbij Jelmer Hoekstra op de derde plaats met Bomea B (v. Sydney) de beste Nederlander was.

Robbin Robijn won de 1.20m GMB BioEnergie Prijs met Görlitz (v. Guidam), terwijl Amber Meijer met KM Carrera (v. Clearway) winnares was in de 1.30m EQ International Prijs.

Op vrijdag, zaterdag en zondag is er opnieuw internationale springsport in het Fries Congrescentrum in Drachten. De toegang is gratis.