Jan Broek van CH De Wolden ‘Held van Drenthe’

Jan Broek van CH De Wolden ‘Held van Drenthe’

22 februari 2014 12:22 Uit Door redactie
Deel dit met je vrienden

blokjeASSEN | STEGEN.NET
Jan Broek, de grote man achter het CH De Wolden is vrijdag in het zonnetje gezet als één van de ‘Helden van Drenthe’. Dat gebeurde in theater De Nieuwe Kolk in Assen.

Jan Broek is duidelijk geraakt door de positieve aandacht.

Jan Broek is duidelijk geraakt door de positieve aandacht.

Zijn portret dat werd onthuld maakt maandag onderdeel uit van ‘The wall of Fame’, waar het tussen de andere Drentse helden zal hangen tijdens de huldiging van de uit Sochi teruggekeerde Olympische sporters. ,,Een hele eer om de held van De Wolden te worden en om hier te mogen zijn”, zei Jan Broek achteraf. Hij benadrukte dat de grote helden van De Wolden de 125 vrijwilligers zijn die elk jaar CH De Wolden mogelijk maken. ,,Het is alleen maar liefdewerk. We doen het uitsluitend voor de sport, proberen quitte te draaien. Maar je moet wel ’n tikje gek zijn om dit te doen hoor.”

Meer dan negenhonderd paarden verschenen vorig jaar aan de start, met deelnemers uit een slordige dertig landen. In Veeningen verrijst hun tijdelijke thuisbasis. Stallencomplex, winkelplein, Vip-tent. ,,We willen een kwalitatief hoogstaand evenement neerzetten. Daar draait het om.” Met Jan Broek als trotse gastheer. ,,We groeien nog door”, verwacht hij. ,,Het Concours Hippique breidt zich vast nog verder uit.”