Drents onderzoek gestart naar economische waarde hippische sector

Share
  • 23 april 2014 10:04

door: redactie, 23 april 2014 10:04

blokjeVEENINGEN | STEGEN.NET
Wat stelt de hippische sector in Drenthe eigenlijk economisch voor? Schattingen zijn er wel, maar hoe het echt zit wordt momenteel onderzocht. Dat vertelde voorzitter Jaap Werners van het Hippisch Platform Drenthe bij een bijeenkomst van Hippisch De Wolden.

De bijeenkomst was dinsdag op de fraaie terreinen van Jan Broek in Veeningen, waar jaarlijks in juli het bekende internationale CH De Wolden wordt georganiseerd. Werners verwacht dat het onderzoek zal uitwijzen dat de hippische sector er in Drenthe toe doet. Als dit vermoeden bevestigd wordt, kan hierop toekomstig beleid vanuit de provincie worden afgestemd.

Burgemeester Roger de Groot rijdt bij de presentatie mee op de koets van Harry Streutker.

Burgemeester Roger de Groot rijdt bij de presentatie mee op de koets van Harry Streutker.

Erik Gerritsen van BMC leidt de uitvoering van het grootschalig onderzoek. Uitkomsten worden eind juli verwacht en bekend gemaakt tijdens het ‘Hippisch Café’, een bijeenkomst die in Veeningen gehouden wordt als het internationale springconcours CH de Wolden in volle gang is.

Tijdens de presentatie werden ook de opzet en het doel van Hippisch de Wolden benadrukt. De paardensportevenementen die tijdens het outdoor-seizoen in paardengemeente De Wolden plaatsvinden, treden onder één gemeenschappelijke vlag naar buiten via social media en de actuele website www.hippischdewolden.nl. Ook is het team van Hippisch de Wolden aanwezig op allerlei evenementen.