Jur Vrieling moet hoofdprijs delen op CSI Villach

Jur Vrieling moet hoofdprijs delen op CSI Villach

2 februari 2014 18:31 Uit

Door redactie
 
Deel dit bericht
Leestijd: < 1 minuut

blokjeTREFFEN | STEGEN.NET
Jur Vrieling moest zondag de hoofdprijs op het CSI Villach de hoofdprijs delen. De ruiter uit Holwierde reed met VDL Bubalu in de barrage in het Glock Horse Performance Center exact dezelfde tijd als de Italiaan Filippo Moyersoen.

Jur Vrieling en Filippo Moyersoen deelden de eerste prijs. ©Studiohorst/GHPC

Jur Vrieling en Filippo Moyersoen deelden de eerste prijs.
©Studiohorst/GHPC

Moyersoen reed met Loro Piana Canada in de barrage met 18 deelnemers een tijd van 33,21. Dat leek genoeg voor de zege, maar Vrieling, die de avond vooraf nog wat grieperig was, reed later in de wedstrijd exact dezelfde tijd. Dat betekende dat beide ruiters een cheque van 22.500 euro in ontvangst konden nemen. Wout-Jan van der Schans maakte het Nederlandse succes compleet. De ruiter uit Nijkerk pakte met Capetown de derde plaats.

Suzanne Tepper, die sterk reed op het Oostenrijkse evenement, plaatste zich ook voor de barrage, maar daarin kreeg ze met VDL Fakir een foutje. Het duo eindigde als 13e, net buiten het prijzenklassement. Gert-Jan Bruggink reed met Primeval Dejavu de vijfde tijd, maar door een fout in de barrage eindigde de ruiter uit De Lutte op de negende plaats. Marc Houtzager had geen beste dag, hij liep met Sterrehof’s Uppity 18 strafpunten op.