Jur Vrieling wint VHO-Trofee met Zirocco Blue VDL

  • 3 februari 2012 10:49
door: redactie, 3 februari 2012 10:49

DEN BOSCH | STEGEN.NET | KWPN

Jur Vrieling heeft donderdagavond tijdens de hengstenkeuring van het KWPN de 1.40-rubriek gewonnen. De ruiter uit Holwierde deed dat met de schimmelhengst Zirocco Blue VDL (Mister Blue x Voltaire) en werd daarmee winnaar van de VHO-trofee.

Jur Vrieling rijdt Zirocco Blue VDL naar de zege.
FOTO: KWPN

De VHO-trofee, aangeboden door de vereniging van hengstenopfokkers, is één van de sportieve hoogstandjes tijdens de keuring in de Brabanthallen, waar honderden hengsten worden beoordeeld of ze voldoende in huis hebben om deel te kunnen nemen aan het verrichtingsonderzoek. De 1.40-rubriek kende elf deelnemers en Jur Vrieling was met drie hengsten vertegenwoordigd.

Van de elf hengsten bleven er negen foutloos in het basisparcours. In de barrage begon Vrieling met Zavall VDL (v. Casall). Hij bleef meteen foutloos, maar koos voor een rustige rit en dat leverde twee tijdfouten op. Pieter Keunen was de eerste foutloze in de barrage en liet met Vittorio (Calippo x Martell xx) de teller stoppen op 34.72. Exact dezelfde tijd als even later Willem Greve op Carambole (v. Cassini I).

Henk van de Pol op Warrant (v. Numero Uno) was vervolgens drietienden van een seconde sneller. Deze ruiter had wel geluk in de eerste omloop, want daar tikte Warrant de eerste van de driesprong fors aan, maar de balk bleef liggen. Hij leek op de overwinning af te stevenen, maar het venijn zat in de staart. Jur Vrieling startte daar zijn derde en laatste paard in de barrage en draaide met de apart springende Zirocco tussen de hindernissen door en liet de teller stoppen op de winnende tijd van 34.06.
[Stegen.net | KWPN]