Jur Vrieling wint Grote Prijs Vestfold met VDL Zirocco Blue

Jur Vrieling wint Grote Prijs Vestfold met VDL Zirocco Blue

17 februari 2014 10:17 0 Door redactie
Deel dit met je vrienden

VESTFOLD | STEGEN.NET

Een mooi succes voor Jur Vrieling. Hij won de Grote Prijs op het CSI 2* in het Noorse Vestfold. Vrieling leverde de prestatie met de bij het KWPN goedgekeurde hengst VDL Zirocco Blue (Mr. Blue x Voltaire). Het duo was in de barrage de snelste van de zeven kanshebbers.
Jur Vrieling met VDL Zirocco Blue.

Jur Vrieling met VDL Zirocco Blue.
©STEGEN.NET

Vrieling was de enige ‘buitenlander’ in de barrage. Dag Ove Kingrod werd met Dimaro van de Looise Heide tweede, voor Geir Gulliksen met Grand Balou. ,,Ik heb bewust een stapje terug gedaan om deze hengst iets te sparen. We waren automatisch geplaatst voor de Grote Prijs en daarom heb ik deze week Zirocco Blue VDL zelfs een keer gestart in een 1.35 m. wedstrijd. De Grote Prijs was pittig, maar de barrage was met veel wendingen op het lijf van de schimmel geschreven. Ik kon ergens binnendoor rijden wat niemand deed en daar kon in de winst pakken”, aldus Vrieling.

VDL Zirocco Blue wordt gezien als een groot talent en Jur Vrieling springt bijzonder voorzichtig om met de opvallende schimmelhengst. Vrieling hoopt op de Olympische Spelen in Rio te kunnen pieken met VDL Zirocco Blue.

Bugatti VDL en Suzanne Tepper waren zaterdagavond de winnaars van de finale van de Medium Tour, een 1.40m rubriek. Ook werd de combinatie nog eens 6e in een 1.40m rubriek op tijd. Deze klasse werd gewonnen door de Emilion-dochter V Nancy B, gereden door Fredrik Seim.
STEGEN.NET | KNHS | VDL-Stud