Jur Vrieling met VDL Zirocco Blue vooraan in Grote Prijs Vestfold

Jur Vrieling met VDL Zirocco Blue vooraan in Grote Prijs Vestfold

28 februari 2016 12:27 Uit Door redactie
Deel dit met je vrienden

VESTFOLD | STEGEN.NET
Jur Vrieling won zaterdag de Grote Prijs van Vestfold. De ruiter uit Holwierde was met VDL Zirocco Blue N.O.P. – net als in 2014 – niet te kloppen in het hoofdnummer van de Arctic Equestrian Games.

Jur Vrieling en VDL Zirocco Blue N.O.P. op weg naar de eerste plaats in de Grote Prijs Vestfold. foto: AEG | Ada Vrolijk

Jur Vrieling en VDL Zirocco Blue N.O.P. op weg naar de eerste plaats in Vestfold.
AEG | ADA VROLIJK

Vrieling voelde zich op het Noorse evenement opnieuw als een vis in het water. De Grote Prijs op drie sterren niveau was pittig: van de 36 combinaties die aan de start kwamen bleven er maar vijf foutloos.

De snelste barragerit werd geleverd door de Ier Shane Carey, maar hij maakte met Contenance een springfout en werd daarmee vierde. Jur Vrieling was met zijn machtige schimmelhengst veruit de snelste foutloze. De 12-jarige Zirocco Blue ging rond in 34.82 seconden. De Noor Pål Flam eindigde met Skjerabergs Larkin als tweede.

Suzanne Tepper pakte in deze Grote Prijs de zesde plaats. Ze reed met Dyango VDL (v. Zapatero VDL) een keurige foutloze ronde, maar kreeg helaas een strafpunt voor het overschrijden van de toegestane tijd. Kevin Beerse (met Camelot) en Piet Raijmakers jr. (Van Schijndel’s Cosun) kregen een fout in het basisparcours.

Wow, what an amazing and successful two weeks in Vestfold!! All horses jumped great and my big grey champion Zirocco VDL just won the GP!!!

Geplaatst door Jur Vrieling op zaterdag 27 februari 2016

Complete uitslag vind je hier.