archief
contact
+31 6 53239630

Nicole Botma Gronings kampi­oen ZZ-springen

WINSCHOTEN — In geen jaren was de strijd om de Groningse ZZ-titel zo span­nend. Vier deel­ne­mers stre­den in mane­ge De Dollard om de eer in een span­nen­de barra­ge, waar­in geen fouten werden gemaakt. Nicole Botma bleek de beste. 

blokjeWINSCHOTEN | STEGEN.NET
Nicole Botma eiste zater­dag in mane­ge De Dollard de Groningse ZZ-titel op. De amazo­ne uit Zuidbroek was in de barra­ge de snel­ste met Dollards Abu Dhabi Cjs (v. Cantos).

Nicole Botma werd met Dollard's Abu Dhabi Gronings kampioen in de ZZ.  ©KNHS Groningen
Nicole Botma werd met Dollard’s Abu Dhabi Gronings kampi­oen in de ZZ.
©KNHS Groningen

De strijd om de zwaar­ste titel was dit jaar zowaar span­nend, met drie amazo­nes en een ruiter in de barra­ge. Alle vier lever­den een prima pres­ta­tie door in die barra­ge opnieuw fout­loos te rijden. Het niveau is daar­mee duide­lijk geste­gen. Botma reed de winnen­de tijd van 37,36. Ze hield daar­mee Claudia van Dijk met Wednesday (37,71) en Tessa Hoeksema met Warandasj (38,04) achter zich.

In de klas­se Z werd Stephan Hut als kampi­oen gehul­digd. Hij wist met Atoloma in de barra­ge als enige nogmaals fout­loos te rijden. Robert Havinga was met El Con Lanzador welis­waar snel­ler, maar maak­te wel een fout en werd twee­de. Daarna volg­de op de derde plaats Martijn Veenstra met Luimstra’s Calina.

De Z‑titel van Stephan Hut was niet zijn enige succes, de ruiter van de LR Niop pakte daar­voor ook al de titel in de klas­se M. Dat deed Hut met Dante (v. Cantos), waar­mee hij in de barra­ge als enige nogmaals fout­loos wist te rijden. Amber Meijer zette de snel­ste rit neer, maar ze maak­te met KM Dikarlos (v. Zirocco Blue VDL) wel een fout­je en werd daar­mee tweede.

Bij de pony’s was er weinig deel­na­me in de hoog­ste klas­sen en dat baart zorgen. Arnoud Slik werd kampi­oen in de Z cat D/E met Korporaal. Hij bleef in beide omlo­pen fout­loos. Annelinde Hoving werd twee­de met één fout­je van HS Agri’s Don’t Worry.

gerelateerde berichten
Total
0
Share