archief
contact
+31 6 53239630

Nicole Botma Gronings kampioen ZZ-springen

blokjeWINSCHOTEN | STEGEN.NET
Nicole Botma eiste zaterdag in manege De Dollard de Groningse ZZ-titel op. De amazone uit Zuidbroek was in de barrage de snelste met Dollards Abu Dhabi Cjs (v. Cantos).

Nicole Botma werd met Dollard's Abu Dhabi Gronings kampioen in de ZZ.  ©KNHS Groningen
Nicole Botma werd met Dollard’s Abu Dhabi Gronings kampioen in de ZZ.
©KNHS Groningen

De strijd om de zwaarste titel was dit jaar zowaar spannend, met drie amazones en een ruiter in de barrage. Alle vier leverden een prima prestatie door in die barrage opnieuw foutloos te rijden. Het niveau is daarmee duidelijk gestegen. Botma reed de winnende tijd van 37,36. Ze hield daarmee Claudia van Dijk met Wednesday (37,71) en Tessa Hoeksema met Warandasj (38,04) achter zich.

In de klasse Z werd Stephan Hut als kampioen gehuldigd. Hij wist met Atoloma in de barrage als enige nogmaals foutloos te rijden. Robert Havinga was met El Con Lanzador weliswaar sneller, maar maakte wel een fout en werd tweede. Daarna volgde op de derde plaats Martijn Veenstra met Luimstra’s Calina.

De Z-titel van Stephan Hut was niet zijn enige succes, de ruiter van de LR Niop pakte daarvoor ook al de titel in de klasse M. Dat deed Hut met Dante (v. Cantos), waarmee hij in de barrage als enige nogmaals foutloos wist te rijden. Amber Meijer zette de snelste rit neer, maar ze maakte met KM Dikarlos (v. Zirocco Blue VDL) wel een foutje en werd daarmee tweede.

Bij de pony’s was er weinig deelname in de hoogste klassen en dat baart zorgen. Arnoud Slik werd kampioen in de Z cat D/E met Korporaal. Hij bleef in beide omlopen foutloos. Annelinde Hoving werd tweede met één foutje van HS Agri’s Don’t Worry.

Total
0
Shares
0 deel
0 deel
0 deel
0 Tweet
0 deel