archief
contact
+31 6 53239630
Gronings kampioenschap 't Zandt

José Woldring pakt met Brooklyn ZZ-titel in Groningen

José Woldring legde zaterdag beslag op de Groningse titel in het ZZ-springen. De amazone van het plaatselijke ZEO versloeg met Brooklyn in de barrage drie tegenstanders.

In de ZZ-klasse werd barrage gereden omdat vier combinaties na twee omlopen op vier strafpunten waren geëindigd. Woldring was in de eerste omloop foutloos, maar liep in de daarop volgende ronde wel averij op. In de barrage was ze de langzaamste, maar wel de enige die nogmaals foutloos bleef. De tweede plaats was voor Ella Huizinga met Vina, die ook in de barrage vier strafpunten liet noteren. Met Nicole Botma op plaats drie met Dollards Abu Dhabi was het duidelijk de dag van de amazones.

Gronings kampioenschap 't Zandt
ZZ-kampioene José Woldring met Brooklyn. ©Helen de Koning

In de klasse Z ging de titel naar Robert Havinga en de schimmel Gulf’s Pleasure van een trotse Dick Roossien. Havinga hoefde in de barrage alleen af te rekenen met zijn enige nog overgebleven concurrent, Laurens Hartman met Arriverderci. Het verschil was zo’n anderhalve seconde. Elmar van Hoorn werd met een fout in de eerste omloop derde met VDL Cartello. In de klasse M werd Amanda Slagter kampioen met A Splash of Class. Nicole Botma deed hier met een derde plaats ook weer goed mee.

Total
0
Shares
0 deel
0 deel
0 deel
0 Tweet
0 deel