archief
contact
+31 6 53239630

José Woldring pakt met Brooklyn ZZ-titel in Groningen

’t ZANDT — Het waren de amazo­nes die opper­mach­tig waren in de ZZ-klas­se tijdens het Gronings kampi­oen­schap. Na barra­ge won de lang­zaams­te combi­na­tie, maar José Woldring wist met Brooklyn wel als enige nogmaals nul te rijden. 
Gronings kampioenschap 't Zandt

José Woldring legde zater­dag beslag op de Groningse titel in het ZZ-sprin­gen. De amazo­ne van het plaat­se­lij­ke ZEO versloeg met Brooklyn in de barra­ge drie tegenstanders.

In de ZZ-klas­se werd barra­ge gere­den omdat vier combi­na­ties na twee omlo­pen op vier straf­pun­ten waren geëin­digd. Woldring was in de eerste omloop fout­loos, maar liep in de daar­op volgen­de ronde wel averij op. In de barra­ge was ze de lang­zaams­te, maar wel de enige die nogmaals fout­loos bleef. De twee­de plaats was voor Ella Huizinga met Vina, die ook in de barra­ge vier straf­pun­ten liet note­ren. Met Nicole Botma op plaats drie met Dollards Abu Dhabi was het duide­lijk de dag van de amazones.

Gronings kampioenschap 't Zandt
ZZ-kampi­oe­ne José Woldring met Brooklyn. ©Helen de Koning

In de klas­se Z ging de titel naar Robert Havinga en de schim­mel Gulf’s Pleasure van een trot­se Dick Roossien. Havinga hoef­de in de barra­ge alleen af te reke­nen met zijn enige nog over­ge­ble­ven concur­rent, Laurens Hartman met Arriverderci. Het verschil was zo’n ander­hal­ve secon­de. Elmar van Hoorn werd met een fout in de eerste omloop derde met VDL Cartello. In de klas­se M werd Amanda Slagter kampi­oen met A Splash of Class. Nicole Botma deed hier met een derde plaats ook weer goed mee.

gerelateerde berichten
Total
0
Share