Nicole Botma succesvol bij de Diamant van Onstwedde

Share
  • 31 mei 2016 10:36

door: Steven Stegen, 31 mei 2016 10:36

Onstwedde
STEGEN.NET

Nicole Botma ging na de springwedstrijd Diamant van Onstwedde met de dikste envelop naar huis. De amazone uit Zuidbroek was de beste deelnemer in de Z/ZZ en kreeg daarvoor een bonus van 250 euro.

Botma kwam in de zwaarste klasse aan de start met Dollard’s Abu Dhabi CJS (Cantos x Now or Never). In het klassieke parcours pakte ze de tweede plaats en in het progressief eindigde deze combinatie als zevende. Daarmee was Botma over de beide parcoursen de beste.

Nicole Botma won met Dollard's Abu Dhabi CJS de extra prijs bij de Diamant van Onstwedde.
Nicole Botma won met Dollard’s Abu Dhabi CJS de extra prijs bij de Diamant van Onstwedde.
📸 Steven Stegen

In het klassieke parcours Z/ZZ eiste Elmar van Hoorn de overwinning op. Hij wist met Dakota van Schuttershof in de barrage als enige nogmaals foutloos te blijven. Nicole Botma was met Dollard’s Abu Dhabi CJS wel flink sneller, maar maakte onderweg een foutje. Marianne Boerema werd met Dollard’s Channel derde.

Het Z/ZZ-progressief kwam op naam van Claudia van Dijk en haar ervaren Wednesday. Ze was ruim twee seconden sneller dan Elmar van Hoorn, die deze keer in de prijzen viel met Ashville. Lynn Bulthuis werd derde met Dollard’s Cracker Jack.
In de klasse M deed Elmar van Hoorn goede zaken. Hij won met Fassbinder het progressief en werd derde en vierde in het M-klassiek, met respectievelijk Fassbinder en Eagle Eyes PS. Van Hoorn won ook in de L met Flower PS.

Goede zaken

In de klasse L kwam verder Naomi Moorlag sterk voor de dag. Zij behaalde met Mister Hood een eerste en tweede plaats. Vrijdagavond was Moorlag met haar paard ook al succesvol: ze pakte toen de overwinning in het B-progressief.

Er waren bij de Diamant van Onstwedde nog meer prijzen te vergeven. Zo werd er een fiets verloot onder de winnaars van de progressieve parcoursen. Het rijwiel ging naar Lysanne Kruizinga. Verder kan Marianne Boerema nu TV kijken, want zij won de televisie die verloot werd onder de winnaars van de klassieke parcoursen.

Bij de pony’s won Lysanne Kruizinga met Cumano B beide parcoursen in de gecombineerde klasse Z. Marcella Berends won bij de verloting een complete hindernis.