Yvonne van Dijk pakt Drentse titel met Vayrenta

Share
  • 16 februari 2014 11:28

door: redactie, 16 februari 2014 11:28

blokjeBEILEN | STEGEN.NET
De Drentse titel in het ZZ-springen is zaterdag opgeëist door Yvonne van Dijk. De Groningse, lid van RV Exloo, was de beste in deze klasse met haar paard Vayrenta (v. Haarlem).

Yvonne van Dijk met Vayrenta.

Yvonne van Dijk is met Vayrenta de nieuwe Drentse ZZ-kampioen.
©Roos Meertens

De strijd in de ZZ in de mooie manege van de Stroomruiters was spannend. Na twee omlopen waren nog tien combinaties in de race voor de titel. In de twee manches bleven tien combinaties foutloos. In de barrage bleef Van Dijk ook foutloos en hield ze Weite Oldenziel met Ofichem’s Armida viertiende van een seconde achter zich. Jeroen Broek, die met drie paarden van start ging in het ZZ, werd derde. Ook hij bleef met Dollar Girl foutloos maar was achttiende van een seconde langzamer dan winnares Van Dijk.

In de klasse Z kwam ook een amazone aan kop: Jolijn Klomp met Alansa. De ervaren Klomp bleef in de barrage als enige foutloos en hield Michiel Brusse met Chardon achter zich. Marlies Hoorn eindigde met Cinella als derde.

Weite Oldenziel Amirda

Weite Oldenziel pakte in de ZZ de tweede plaats met Ofichem’s Amirda.
©Roos Meertens

Maureen Bonder werd ongetwijfeld tot de favorieten gerekend voor de Drentse titel, maar het zat haar niet mee. In de ZZ kwam ze met de schimmel Ukkie aan de start. Die liep een mooie foutloze eerste ronde, maar in de tweede omloop beëindigde Bonder vrijwillig het parcours. In de klasse Z werd Maureen Bonder vierde met Bridgestone Rv. De eerste ronde verliep ook hier foutloos, maar in de tweede manche hield een balkje deze combinatie net buiten de barrage. ,,Het was dit weekend gewoon niet mijn concours”, verzuchtte Bonder op haar Facebookpagina.

Francine Pijper werd kampioen in de klasse M met Overcinge's Columbus. ©Henk Compagner

Francine Pijper werd kampioen in de klasse M met Overcinge’s Columbus.
©Henk Compagner

De Drentse titel in de klasse M ging vrijdag na een spannende barrage naar Francine Pijper. De amazone van de LR Meppel reed met Overcinge’s Columbus Z (v. Colandro) een foutloze barrage in 37,20 en bleef daarmee Renate Beuving op Baniki (37,46) voor. Herwin Slager stuurde Zattini naar een mooie derde plaats. In de klasse L ging het kampioenslint naar Marjan Hooge met Barcelona. Zij was vier honderdste sneller dan Jan Willem IJbema met Dosima.

Pony’s

De Drentse titel bij de pony’s klasse ZZ cat. D/E ging naar Savanna van den Hof, die ook tijdens de zomerkampioenschappen al schitterde. De amazone van de PC Zuidwolde won met Komeet van Orchid’s, waarmee ze in beide omlopen foutloos bleef. Van den Hof werd bovendien ook nog tweede met Zonia H. Ze was de enige amazone die foutloos bleef in beide omlopen en daarom was er geen barrage. Edward Klein eindigde als derde, hij kreeg met Country’s Boy in de beide omlopen een fout.

Ook in de Z cat. D/E was er een duidelijke winnares: Floor van der Hulst met Finn Mc Cloud Westland. De combinatie van de Reestruitertjes maakte alleen in de eerste ronde een foutje. Anouk Vos werd met Harley tweede. De titel in de Z cat. C was voor Jente Hollander met Samos van de PC oostermoer.

Mart Kruithof won de spannende barrage in de M cat. D/E. Met Carthina Z zette hij een snelle rit neer in de barrage en bleek hij uiteindelijk ruim zeven tiende seconde sneller dan Laura Slager met Maybe Forever. Bij de M cat. C ging de titel naar Babette van de Ven met King do Rada.