Martijn van Geel met Woodland Drents kampioen in ZZ-klasse

  • 10 augustus 2013 19:55
door: Steven Stegen, 10 augustus 2013 19:55

Martijn van Geel heeft zaterdag na een korte, maar spannende barrage de Drentse ZZ-titel in de wacht gesleept. De ruiter uit Erica deed dat met zijn schimmel Woodland.

Van de 18 combinaties die vrijdag in de eerste omloop van start gingen kwamen er zaterdag in de tweede omloop 15 terug. Slechts drie combinaties reden in beide manches foutloos. Daan van Geel miste de boot maar net, hij kreeg met Zoë op vrijdag een strafpunt voor het overschrijden van de tijd en werd uiteindelijk vierde.

Martijn van Geel rijdt Woodland naar de Drentse ZZ-titel. ©Steven Stegen

Martijn van Geel rijdt Woodland naar de Drentse ZZ-titel. ©Steven Stegen

Marcel de Boer reed als eerste in de barrage met de goed springende Amelusina, die in de barrage op onverklaarbare wijze de achterbenen compleet door een steilsprong liet zakken. Daarna volgde de ruim twee seconden snellere rit van Martijn van Geel, die met Woodland wel alle hindernissen liet staan en dus de leiding nam.

Als laatste was Tom Krog aan zet. De stalruiter van Stal Zoer had het voorrecht om met Barbarella in de baan te mogen komen, de schimmel waarmee Albert Zoer onlangs zo schitterde op het CH De Wolden. Krog begon zijn rit niet al te snel, maar gooide er daarna wel het gas op, maar hij kon Van Geel niet bedreigen en werd tweede.

Tom Krog met Barbarella, de reservekampioenen in de ZZ. ©Steven Stegen

Tom Krog met Barbarella, de reservekampioenen in de ZZ. ©Steven Stegen

,,Het was een spannende ontknoping”, vond bloemenkweker Martijn van Geel. ,,Ik was erg beducht voor de rit van Tom Krog, want ik weet hoe snel en goed Barbarella is, maar het is me toch gelukt!”

Gelukkig was ook Yvonne van Dijk, die drie paarden in de strijd had. Ze is sinds kort lid van de RV Exloo en is daarom van de Groningse naar de veel zwaardere Drentse kampioenschappen verkast. Van Dijk eindigde achter Daan van Geel als vijfde met Vayrenta en mag daardoor op het nippertje ook naar de Hippiade. ,,Vrijdag hadden we pech. Vayrenta tikte toen de laatste balk er af. Vandaag liep Vayrenta keurig nul”, aldus Yvonne van Dijk.

De titel in de klasse Z ging naar Marleen Schütte. In de beslissende barrage kwamen nog vier combinaties aan de start. Schütte won die barrage overtuigend met haar paard Follow Me (v. For Pleasure). De amazone uit Emmen reed foutloos in 32,63 en daar kon Weite Oldenziel met Ofichem’s Amirda (0-35,77) niet aan tippen. De derde plaats was voor Lisa Broekert met Hibra’s Banderas.

In de klasse M zegevierde Jurrian Boldewijn met Abrinosa. De combinatie van de RV Staphorst liet in de barrage vier concurrenten achter zich. Herwin Slager eindigde op de tweede plaats met Zattini.