Ramona Peletier wint dressuur Hondsrugse Ruiterdagen

Share
  • 10 maart 2014 19:47

door: redactie, 10 maart 2014 19:47

blokjeBRONNEGER | STEGEN.NET
Naast de vele springrubrieken stond er bij de Hondsrugse Ruiterdagen ook dressuur op het programma. De ZZ-licht en Z2 werden in handicap verreden en de rubriek werd gewonnen door Ramona Peletier met Birma (v. Travolta).

Ramona Peletier won in Bronneger de zwaarste dressuurklasse met Birma. ©Roos Meertens

Ramona Peletier won in Bronneger de zwaarste dressuurklasse met Birma.
©Roos Meertens/Stegen.net

Peletier, aangesloten van LR De Doorzetters, reed met Birma een score van 63,24% bijeen en daarmee nam ze ruim afstand van de concurrentie. De tweede prijs ging naar Corlien Wemes met de NRPS’er Julius (v. Romantico). Deze combinatie van de Abdijruiters eindigde op 60,88%. Frans van den Heuvel werd derde met Asjemenou met 60,57%. De overige deelnemers bleven onder de 60% steken.

In de Z1 was het spannend. Wilmer Lanning won met kleine voorsprong. De ruiter uit Gieten behaalde met Zidane (v. Tango) 217 punten en bleef daarmee Diana Koopmans met Chicago (215) maar net voor. Lineke Meursing werd op enige achterstand derde met Casa-Jane met 208 punten.
https://twitter.com/lisaschuitema_/status/442601544807358465