Weite Oldenziel KNHS-kampioen in de ZZ met Amirda

Weite Oldenziel KNHS-kampioen in de ZZ met Amirda

30 maart 2014 11:28 Uit Door redactie
Deel dit met je vrienden

blokjeERMELO | STEGEN.NET | KNHS
Weite Oldenziel is zaterdag KNHS-kampioen geworden in de klasse ZZ. De ruiter uit Gieten behaalde de nationale titel met zijn paard Ofichem’s Amirda. Oldenziel hield de Brabander Geert Moerings achter zich. Nynke de Vries werd derde en maakte het Drentse succes compleet.

Oldenziel was veruit de snelste in de barrage met zeven deelnemers. Hij wist dat er na hem nog een snelle barrageklant kwam en zette daarom alles op alles. Zijn zelfgefokte Amirda (v. Calvados) is een goede springer en heeft een grote galop. Oldenziel ging meteen hard van start en reed waar het kon binnendoor en zette daarmee een toptijd neer, waar niemand aan kon tippen.

Weite Oldenziel werd KNHS-kampioen in de ZZ met Amirda.

Weite Oldenziel werd KNHS-kampioen in de ZZ met Amirda.
©Steven Stegen

,,Dit is hartstikke mooi”, reageert hij na afloop. ,,Volgens mij kon het nergens sneller. Ik ben er vol voor gegaan, het was alles of niks!” Geert Moerings weet ook wat barrage rijden is. Zijn zeer goed springende Caletto (v. Cardento) heeft veel macht, en een grote galop. Moerings reed ook binnendoor naar de laatste, maar redde het toch niet. Nynke de Vries had er met Brego R’n B (v. Namelus R) goed de vaart in, reed niet binnendoor, maar bleef wel foutloos, wat de amazone van de RV Dwingeloo de bronzen medaille in dit kampioenschap opleverde.

Drents kampioene Yvonne van Dijk werd zevende. ,,Ik ben super tevreden. Twee mooie foutloze rondjes en een balkje in de barrage. Het waren mooie en gezellige dagen. En Weite was echt de verdiende winnaar, want hij reed een super rit”, aldus Van Dijk. Jeroen Broek werd met Dollar Girl achtste, zij misten de barrage op een haar.

Noordelijk succes was er ook in de klasse Z. Daarin ging de titel naar de altijd netjes rijdende Nella Bijlsma. Ze kwam aan de start met Wyrike B (v. Indoctro) en hield haar provinciegenoot Hans de Vries met Altamira achter zich. De klasse M werd gewonnen door Pieter van Wiechen met Newton. Een hele knappe tweede plaats was er in deze klasse voor Reneta Beuving uit Odoorn met Baniki.