Weite Oldenziel Drents kampioen ZZ-springen

  • 15 augustus 2012 11:01

door: redactie, 15 augustus 2012 11:01

DE WIJK
Hij is tegenwoordig meer ondernemer dan springruiter, maar het belet Weite Oldenziel niet om ook in de paardensport nog regelmatig in de picture te staan. De 35-jarige ruiter uit Gieten greep zaterdag de Drentse titel in het ZZ-springen. Dat deed Oldenziel met Valanta.

Weite Oldenziel moest het in de barrage opnemen tegen zijn enige nog overgebleven concurrent Michiel Brusse. Zeven ruiters bleven na de eerste manches zonder springfouten, maar vijf sneuvelden in de tweede. Brusse moest met zijn paard Cannavaro D als eerste in de barrage starten. Hij bleef foutloos, maar de tijd was niet al te scherp. Dat bleek al snel, want Weite Oldenziel bleek bijna vier seconden sneller en stelde daarmee de Drentse ZZ-titel veilig.

Weite Oldenziel stuurt Valanta naar de Drentse ZZ-titel. ©Roos Meertens

In de klasse Z ging de titel naar Peter Hokse met Zuchiny. Ook in die rubriek meldden zich twee deelnemers voor de barrage, naast Hokse was dat Jessica Dozeman. Dozeman had met Welinka de titel voor het grijpen toen Hokse als eerste starter een springfout maakte. Dozeman ging echter ook in de fout en Hokse werd gekroond tot de kampioen vanwege een snellere tijd. Ook in de Z-rubriek waren veel ruiters die in de eerste manche zonder fouten rondgingen, maar in de tweede wel in de fout gingen.

Peter Hokse krijgt de felicitaties van zijn moeder na zijn winnende rit in de klasse Z. ©Roos Meertens

De Drentse titel in de klasse M ging naar Nynke de Vries met Beauwaniki. Ze was in de barrage vijf tegenstanders de baas. Claudia Booiman zette met Abadan de snelste tijd neer, maar viel door een springfout terug naar de vierde plaats.

De titel bij de ZZ-pony’s was voor Margot Norder en haar pony Esmee. De combinatie kreeg in de eerste omloop twee balkjes en in de tweede omloop kwam er nog een fout bij. Maar met dit totaal van 12 wist Norder Lynn Boeve met Habibi toch nog ruim achter zich te laten. Beide amazones mogen naar Ermelo naar de Hippiade.
[Stegen.net]