Bredere opzet voor Masterclass Tuigpaarden

Share
  • 18 april 2014 16:14

door: redactie, 18 april 2014 16:14

blokjeDOEZUM | STEGEN.NET
De Masterclass tuigpaarden competitie wordt in een nieuw jasje gestoken. Het vaste showonderdeel van vele internationale spring- en dressuurconcoursen wordt een promotieblok van de tuigpaardensport in de breedste zin van het woord.

Hanneke Mekkes van de organisatie: ,,Tot nu toe vormde het showblok een wedstrijd met zeer kwaliteitsvolle jonge en oudere paarden, beoordeeld door een lekenjury. Dit jaar wordt het een presentatie van de verschillende categorieën waarin tuigpaarden in wedstrijdverband uitgebracht worden.”

De tuigpaardsport wordt dit jaar nog breder gepromoot.

De tuigpaardsport wordt dit jaar nog breder gepromoot.

De gewijzigde formule is tot stand gekomen in samenspraak met de KNHS, de Vereniging Tuigpaardrijders Nederland en de Masterclass-adviseurs Jan Schep en Jacob Melissen. Er staan komend seizoen zes wedstrijden gepland, gevolgd door de grote finale in oktober.

De tuigpaarden maken de show tijdens nationale en internationale evenementen en presenteren zich straks als eenspan, tweespan, tandem, klavertje drie of damesaanspanning. Het publiek blijft degene die zijn of haar mening kan geven over de mooiste presentatie of de beste paarden. Of is het de stijl van rijden, tuigage en de koets die het meeste aanspreekt?

Jan Schep is enthousiast over de competitie. ,,De tuigpaardensport is een fantastische sport die het verdiend om zich voor een internationaal publiek te kunnen tonen. Zoveel verschillende aanspanningen met goede paarden en enthousiaste mensen, dat is de beste reclame die de tuigpaardensport zich kan wensen. Ik kijk uit naar de eerste presentatie tijdens het NK springen in Mierlo op zondag 27 april!”

Dit seizoen zullen ook tuigpaardrijders van het Jong KWPN betrokken worden bij de Masterclass.

Data Masterclass tuigpaarden supported by ‘t Peerdewinkeltje
27 april : CH Mierlo
8 juni: Outdoor Gelderland, Arnhem
22 juni: CHIO Rotterdam
29 juni: CSI Twente, Geesteren
6 juli: CH Blaricum
2 augustus: CH Hoofddorp
4 oktober: Grande Finale in Hoornaar