Tuigpaarden maken hun opwachting op het NIC

Share
  • 11 oktober 2009 22:49

door: redactie, 11 oktober 2009 22:49

ASSEN – Tijdens het NIC Assen maken de tuigpaarden opnieuw hun opwachting. Tuigpaardrijders uit alle windstreken van Nederland hebben zich massaal opgegeven om op 21 oktober in Assen deel te nemen aan de laatste officiële wedstrijd van het seizoen.

Derk-Jan Mekkes komt naar het NIC met Wizzkid's Gonda.

Derk-Jan Mekkes komt naar het NIC met Wizzkid's Gonda.

Deze avond zal er veel sport van hoge kwaliteit te bewonderen zijn. In alle rubrieken komen paarden uit alle categorieën tegen elkaar uit.
Naast topsport zijn er een aantal prachtige shows, waarin het tuigpaard de hoofdrol blijft vervullen. Zoals de show van dekhengsten met onder andere Patijn, Artiflex, Aron HBC, Zorro en Sander, die de noordelijke fokkers aan het denken zullen gaan zetten over hun hengstenkeuze voor 2010.

Het Jong KWPN is ook van de partij en zal zich van haar beste kant laten zien in een schitterende presentatie met diverse aanspanningen.
De finale van het Fokkerij Stimulering Plan (FSP) is een absoluut hoogtepunt. Voor deze rubriek zijn tien jonge tuigpaarden via voorselecties geselecteerd en in Assen wordt bepaald wie de topper van de toekomst is. Verder zijn er rubrieken voor hackney’s en aan het einde van de avond komen alle kampioenen van 2009 in de baan.

Stegen.net