Rink-Jan Dijkstra domineert L-klasse bij Indoor Tolbert

Share
  • 4 april 2014 12:09

door: redactie, 4 april 2014 12:09

blokjeTOLBERT | STEGEN.NET
Rink-Jan Dijkstra heeft donderdagavond bij Indoor Tolbert de finale klasse L op zijn naam geschreven. De 18-jarige ruiter uit De Knipe was met Balotelli de snelste in de barrage.

Rink-Jan Dijkstra beheerste met Balotelli de L-rubrieken. ©Roos Meertens

Rink-Jan Dijkstra beheerste met Balotelli de L-rubrieken.
©Roos Meertens

In die barrage kwamen zeventien combinaties aan de start. Dijkstra zette in een foutloze rit een tijd van 27.29 sec. op de klokken. De vier combinaties die nog volgden konden daar niet aan tippen. De zege kwam niet uit de lucht vallen, want de Friese ruiter, broer van Romy Dijkstra, won eerder op de dag ook al de twee L-rubrieken.

De tweede plek ging naar zijn clubgenoot van de Tjongerruiters Age Flapper. Deze ruiter uit Langezwaag had met Danique (v. Corland) bijna vier seconden meer nodig om het parcours af te leggen: 31.65 sec. Als derde mocht Vivien Bos uit Woldendorp zich laten huldigen. Ook zij bleef foutloos. Met Aron’s Hoeve Déjá-vu kwam Bos tot een tijd van 32.66 sec.