Rink-Jan Dijkstra pakt met Sanchez Friese titel in ZZ-klasse

Share
  • 21 februari 2018 16:20

door: redactie, 21 februari 2018 16:20

blokjeSneek | STEGEN.NET

Rink-Jan Dijkstra is de nieuwe kampioen van Friesland in de klasse ZZ. In het ruitersportcentrum Sneek greep hij de Friese titel met Sanchez. Elisah Aarts was in de klasse Z de beste.

Rink-Jan Dijkstra werd met Sanchez Fries kampioen ZZ-springen (archieffoto)

Rink-Jan Dijkstra werd met Sanchez Fries kampioen ZZ-springen (archieffoto)
FOTO: Steven Stegen

De titelstrijd in Sneek werd gedomineerd door de leden van PSV De Tjongerruiters. Dijkstra is bij deze club aangesloten, net als Z-kampioene Elisah Aarts en Age Flapper, die in het M de Friese titel opeiste.

In de zwaarste klasse bleven alleen Dijkstra en clubgenote Elisah Aarts in beide omlopen foutloos. In de barrage was Aarts de snelste met Egane, maar ze maakte een fout. Dijkstra zette wel een foutloze ronde neer in de barrage met Sanchez (v. Stakkato) en eiste daarmee de Friese titel in het ZZ voor zich op.

Ook in de klasse Z werd de strijd beslist in een barrage met twee combinaties. Nu was Age Flapper de snelste met Ewottie, maar wel met een springfout. Elisah Aarts werd hier de kampioene met Future GR (v. Arezzo VDL). Ernesto Canseco nam de derde plaats in met Grandkittaire. In de klasse M liet Age Flapper zich niet verrassen en werd hij kampioen met Hurricane.

Hyke Voorn eiste de titel op in het ZZ bij de grote pony’s met Elisabeth Stables Vanety. Henrica Bakker greep de titel in het Z-D met Time Out. Bij de kleine Z pony’s trok Lodewijk Kooistra aan het langste eind met Roza’s Esmeralda. In het M wonnen Myla van Andel en Yfke Priem de Friese titels.