Geslaagde rentree Matthias Rath en Totilas bij CDI Kapellen

Share
  • 22 mei 2014 19:08

door: redactie, 22 mei 2014 19:08

blokjeKAPELLEN | STEGEN.NET
De rentree van de hengst Totilas, donderdag tijdens het CDI Kapellen, is naar tevredenheid verlopen. De hengst van naar verluidt tien miljoen behaalde onder Matthias Rath een prima score van 78,680%, goed voor de overwinning.

Matthias Rath en Totilas bij de veterinaire keuring.

Matthias Rath en Totilas woensdag bij de veterinaire keuring in Kapellen.

De vele klikkende camera’s leken Totilas en Rath geen moment uit hun concentratie te brengen. Na een pauze van twee jaar ging het duo zelfverzekerd door de baan. Op duideijke fouten viel de combinatie niet te betrappen, maar het was wel duidelijk dat de 29-jarige Rath de rem er iets op hield, vooral in de galop. De winnende score van 78,680% leek dan ook iets aan de hoge kant.

Tevreden
Rath toonde zich na afloop tevreden over de comeback van Totilas. Hij erkende het vlak voor de start even moeilijk te hebben gehad. ,,Ik voelde de tranen opkomen. Maar achteraf kan ik alleen maar opgelucht zijn. Totilas was niet eerder zo ontspannen”, zo zei Rath tegen het Duitse persburo SID. Zijn rit werd ook bekeken door de Duitse bondscoach Monica Theodorescu, die de deur nog op een kier houdt voor Rath met het oog op de wereldruiterspelen.

De tweede plaats in deze Grand Prix was voor de Zweedse Jennie Larsson met Zirkoon Spring Flower (70,760%), gevolgd door de Belg Laurence Vanommeslaghe met Avec Plaisier. Mirelle Kemenade-Willox was op de 14e plaats de beste Nederlander.

Bekijk hier de proef: