archief
contact
+31 6 53239630

Nederland achtste en laatste in Nations Cup St. Gallen

ST. GALLEN – Nederland is vrijdag als achtste en laatste geëindigd in de Nations Cup op het CHIO van St. Gallen. Nederland ging niet voor de punten en bondscoach Rob Ehrens koos bewust voor een jonge ploeg, waarbij Maureen Bonder met Alex naar behoren presteerde.
Maureen Bonder
Maureen Bonder pakt na de verkoop van Alex de draad op met jonge talenten.

blokjeST. GALLEN | STEGEN.NET | KNHS | ANP
De Nederlandse springruiterequipe is vrijdag tijdens het CHIO van Sankt Gallen laatste geworden in de landenwedstrijd. Geheel verrassend was die achtste plaats niet. Omdat voor Oranje deze wedstrijd niet meetelde voor de Nations Cup had bondscoach Rob Ehrens een onervaren viertal meegenomen naar Zwitserland.

Van hen deed Johnny Pals het nog het best. De in de Belgische plaats As woonachtige neo-international liep met zijn paard Vignet in de eerste manche 1 strafpunt op door tijdsoverschrijding en maakte in de tweede één springfout. De Drentse Maureen Bonder liet met Alex in de tweede omloop alle hindernissen overeind, maar bleef niet binnen de zeer scherp gestelde tijd. Jody van Gerwen (Dynamite van het Hazelarenhoekje) en Robert Vos (Interline H) hadden meer moeite met het zware parcours.

Maureen Bonder met Alex. ©Roos Meertens
Maureen Bonder reed een sterk debuut met Alex op dit zware niveau.
©Roos Meertens

Nederland kwam uit op een totaal van 31 strafpunten. Het team van Groot-Brittannië won onder aanvoering van Robert Whitaker (Catwalk) en Spencer Roe (Wonder Why) de hoofdprijs van 64.000 euro. Ook Daniel Neilson (Varo M) en Guy Williams (Zaïre) reden één foutloze ronde. Dat resulteerde voor de Britten in 3 strafpunten, 1 minder dan Spanje. Zweden werd derde. Alleen de Spanjaard Sergio Alvarez MPya (Zipper) en de Zweed Peder Fredricson (H&M Sibon) noteerden een dubbele 0.

Bondscoach Rob Ehrens relativeerde de achtste plek ogenblikkelijk. ,,We hadden pole position geloot en moesten in de eerste manche als eerste rijden. Ook in de tweede gingen we als eerste team van start en uiteindelijk eindigden we als laatste. Maar ook al hadden we drie foutloze ronden in de tweede manche gehad, dan nog waren we als laatste geëindigd”, aldus Ehrens.

Voor Maureen Bonder en Alex was het een debuut op dit zware niveau. Ehrens: ,,Ik merkte aan haar dat zij toch iets onder de indruk was van de gehele entourage, waardoor zij in de eerste manche met Alex tegen twee springfouten aanliep, die beide het gevolg waren van rijfoutjes. In de tweede omloop herpakte zij zich en reed ze met slechts één strafpunt voor het overschrijden van de tijd naar huis.”

Total
0
Shares
0 deel
0 deel
0 deel
0 Tweet
0 deel