archief
contact
+31 6 53239630

Nederlandse springruiters vijfde in Nations Cup in Lummen

LUMMEN – De Nederlandse springruiters zijn vrijdag vijfde geworden bij de eerste wedstrijd van dit seizoen van de Furusiyya FEI Nations Cup. Nederland begon sterk, maar kwam toch uit op 16 strafpunten. De Zwitserse ploeg won op het Belgische evenement.
Jur Vrieling met VDL Bubalu (archief).
Jur Vrieling met VDL Bubalu (archief). JACOB MELISSEN

Lummen | STEGEN.NET

De Nederlandse springruiters zijn vrijdag vijfde geworden bij de eerste wedstrijd van dit seizoen van de Furusiyya FEI Nations Cup. Nederland kwam met de debutanten Johnny Pals en Bart Bles aan de start, aangevuld met Robert Vos en Jur Vrieling. De Zwitserse ploeg won op het Belgische evenement.

Nederland begon heel mooi op de 22e editie van Jumping Lummen met foutloze ritten voor Bart Bles (Lord Sandro Ddh), Johnny Pals (Vignet) en Jur Vrieling (VDL BUbalu). Robert Vos leverde het wegstreepresultaat in deze eerste ronde, door de ene fout die Interline H maakte.

Jur Vrieling
Jur Vrieling was met VDL Bubalu goed op dreef en maakte maar één foutje.
FOTO: Jacob Melissen

In de tweede ronde wist de oranje equipe dit succes niet te herhalen. Robert Vos was opnieuw de deelnemer met het minst goede resultaat, door drie springfouten. Vrieling en Bles beperkten de schade op één balk en Pals maakte twee fouten. Daarmee kwam Nederland op een totaal van 16 strafpunten over de twee omlopen. Met één balkje minder was Nederland gedeeld derde geworden, maar het zat niet mee.

Finale
Bondscoach Rob Ehrens heeft er voor gekozen om in Rome, Rotterdam. Falsterbö en Hickstead de punten te pakken die er voor moeten zorgen dat het Oranje kwartet aan de start verschijnt van de finale in Barcelona van 9 tot en met 12 oktober. Ehrens legt uit: ,,Van de acht wedstrijden in deze competitie tellen vier wedstrijden mee voor de punten. Daar ligt mijn zwaartepunt, terwijl we in de overige vier wedstrijden zullen proberen punten weg te snoepen van de landen die daar voor de punten gaan.”

De overwinning in Lummen ging naar de Zwitsers. Die kwamen aan de start met Pius Schwizer (Toulago), Romain Duguet (Quorida de Treho), Paul Estermann (Castlefield Eclipse) en Steve Guerdat (Nasa). Het team maakte geen enkele fout. Frankrijk werd met een totaal van vier strafpunten tweede. Ierland en België werden gedeeld derde met allebei 12 strafpunten.

Total
0
Shares
0 deel
0 deel
0 deel
0 Tweet
0 deel