archief
contact
+31 6 53239630

Ierland wint Nations Cup Dublin, Nederland fraai tweede

DUBLIN — De Ierse spring­rui­ters won­nen vrij­dag voor eigen publiek de Nations Cup in Dublin en blij­ven daar­mee in de eer­ste divi­sie. Nederland ein­digde fraai als tweede. Wout-Jan van der Schans reed dub­bel foutloos. 
Het winnende Ierse team in Dublin.

DUBLIN | STEGEN.NET | KNHS

De Nederlandse spring­rui­ters zijn vrij­dag tweede gewor­den in de FEI Furusiyya Nations Cup in Dublin. Vooral Wout-Jan van der Schans was met twee nul­ron­den op dreef. Ierland won voor eigen publiek en blijft in de eer­ste divisie.
Het winnende Ierse team in Dublin.
Het win­nende Ierse team in Dublin.

Wout Jan van der Schans leverde met Aquila SFN twee fout­loze par­cour­sen af. Vincent Voorn met Quinlan en Henk van de Pol met Willink ble­ven elk in één omloop zon­der fou­ten. Nederland is in de eind­stand van de com­pe­ti­tie zesde en kan eind sep­tem­ber de titel in de glo­bale lan­den­com­pe­ti­tie verdedigen.

Al zeker van finale
De Nederlandse spring­rui­ters waren sinds vorige week al zeker van deel­name van de finale aan de FEI Furusiyya Nations Cup in Barcelona. Vrijdag voeg­den ‘de man­nen’ van Rob Ehrens een hele goede tweede plaats in de lan­den­wed­strijd in Dublin toe aan de goede resul­ta­ten dit seizoen.


Met een totaal van slechts acht straf­pun­ten moesten de Oranje-rui­ters alleen de ont­ke­tende Ieren voor zich dulden.

Nederland ein­digde door het resul­taat in Dublin, wat niet voor pun­ten telde in de com­pe­ti­tie, met 295 pun­ten op de zesde plaats in de eind­stand van de lan­den­com­pe­ti­tie in de eer­ste divisie.

Ierland en Zwitserland pas­seer­den Nederland in het klas­se­ment. Voor de Nederlandse spring­rui­ters is van 19 tot en met 23 augus­tus het EK in Aken de vol­gende etappe. Daarna is de finale van de FEI Furusiyya eind sep­tem­ber in Barcelona

Uitslag FEI Furusiyya Nations Cup Dublin, 1.60m
1. Ierland,
2. Nederland, 8 str pnt
Vincent Voorn (Weert), Quinlan (v.Quidam’s Rubin), 0 — 4
Johnny Pals (As), Vignet (v.Heartbreaker), 4 — 18
Henk van de Pol (Oost West en Middelbeers), Willink (v.Twister), 4 – 0
Wout Jan van der Schans (Nijkerk), Aquila SFN (v.Ovidius), 0 — 0
3. Zwitserland, 13 str pnt
4. Duitsland, 16 str pnt
5. Spanje, 17 str pnt
6. Groot Brittannië, 23 str pnt
7. Italie, 24 str pnt
8. Verenigde Staten, 32, str pnt

Eindstand FEI Furusiyya Nations Cup, eer­ste divi­sie Europa
1. België, 350
2. Zwitserland, 330
3. Groot Brittannië, 315
4. Frankrijk, 310
5. Ierland, 305
6. Nederland, 295
7. Zweden, 295
8. Duitsland, 295
9. Italië, 225
10. Spanje, 210

gerelateerde berichten
Total
1
Share