Prachtige zege Maikel van der Vleuten in GCT Madrid

Prachtige zege Maikel van der Vleuten in GCT Madrid

3 mei 2014 23:52 Uit Door redactie
Deel dit met je vrienden

blokjeMADRID | STEGEN.NET | ANP | KNHS
Maikel van der Vleuten heeft zaterdagavond in Madrid een van de grootste successen uit zijn carrière geboekt. De springruiter uit Someren, die vorige week in Mierlo de Nederlandse titel veroverde, was met zijn toppaard VDL Groep Verdi de beste in de tweede wedstrijd van de lucratieve Global Champions Tour.

Maikel van der Vleuten en Verdi tijdens de ereronde. ©Stefano Grasso

Maikel van der Vleuten en Verdi tijdens de ereronde.
©GCT/Stefano Grasso

Van der Vleuten bleef na twee onberispelijke manches ook in de barrage foutloos en noteerde met 49,68 seconden bovendien een superieure eindtijd. Dat leverde hem een winstpremie van 105.600 euro op.

Van der Vleuten was in de beslissende omloop ruim anderhalve seconde sneller dan de Duitser Marcus Ehning (Plot Blue), de enig overgebleven concurrent. Gerco Schröder werd derde, goed voor bijna 50 mille. De Twentse routinier reed in de tweede manche iets te behoudend met de hengst Glock’s London en overschreed de toegestane tijd licht.

Dat overkwam ook de Australische amazone Edwina Tops-Alexander, de echtgenote van de Nederlandse GCT-organisator Jan Tops.

Na een voortreffelijke zesde plek in de wereldbeker finale in Lyon en de Nederlandse titel afgelopen week in Mierlo pakte Maikel van der Vleuten nu de hoofdprijs. ,,Het gaat op dit moment super. Wat mij betreft mag het ‘t komende seizoen wel zo blijven lopen”, aldus Maikel in een eerste reactie.

,,VDL Groep Verdi NOP was net als in Lyon heel erg scherp en voelde perfect aan. In de eerste manche bleven we samen met tien anderen, waaronder Gerco met London, gemakkelijk foutloos. In de tweede manche stond de tijd extreem krap, waardoor we die bijna als een barragerit moesten rijden. Mede daardoor lukte het slechts twee ruiters om die tweede ronde binnen de tijd te blijven”, vervolgde Maikel, die in de barrage niet alleen opnieuw foutloos bleef maar ook sneller was dan Ehning. “Ik had het geluk als tweede van start te moeten gaan, waardoor ik Marcus had zien rijden. Ehning reed met Plot Blue een strakke barragerit, maar ik had het gevoel dat ik sneller kon.”

Gerco Schröder mistte op een haar de barrage. ,,In de tweede manche stond de tijd heel krap en in de laatste lijn koos ik er voor om buiten om te gaan. Die beslissing werd mij fataal. Toch ben ik dik tevreden, want Glock’s London sprong voortreffelijk”, aldus een zeer met zijn derde plek ingenomen ruiter.

GCT Grand Prix, na barrage:
1. Maikel van der Vleuten (Ned) VDL Groep Verdi 0-49,68
2. Ehning (Dui) Plot Blue 0-51

na twee manches:
3. Gerco Schröder (Ned) Glock’s London 1-66,67
4. Tops-Alexander (Aus) Ego Van Orti 1-69,69
5. Delaveau (Fra) Carinjo 4-61,81
6. Alvarez Moya (Spa) Cella 4-63,92
33. Smolders/Exquis Walnut de Muze 8-77,79.