Springruiters teleurstellend achtste in Nations Cup Odense

Share
  • 17 mei 2014 11:59

door: redactie, 17 mei 2014 11:59

blokjeODENSE | STEGEN.NET | KNHS
Meer dan een achtste plaats zat er voor de Nederlandse springruiters niet in bij de Nations Cup in Odense. Het Deense evenement is een drie sterren wedstrijd in de tweede divisie van de Furusiyya FEI Nations Cup. Groot-Brittanië won.

Voor Nederland kwamen Maureen Bonder (Alex), Doron Kuipers (Zinius), Jody van Gerwen (Dynamite van Hazelarenhoekje) en Albert Zoer (Wollie Bollie) aan de start, waarbij Albert Zoer gelijk ook zijn debuut maakte als chef d’equipe.

Het Nederlandse team in Odense.

Het Nederlandse team in Odense.
©Annemieke van Straaten

Oranje begon goed in de eerste manche met een nulrit van Doron Kuipers en voor Albert Zoer en Maureen Bonder één balk. Jody van Gerwen leverde met twee springfouten het weg te strepen resultaat. In de tweede omloop wist Nederland dit niet vast te houden. Zoer kreeg 16 strafpunten, Kuipers 12 en van Gerwen en Bonder allebei 8. In totaal kwam de score daarmee op 36.

De zege ging dus naar de Britten, terwijl de Belgen van een achtste plaats na de eerste ronde opklommen naar de tweede plek, die ze moesten delen met de Zwitsers die na de eerste manche aan de leiding gingen en de Fransen.

Debuut

Zoer had zich zijn debuut als coach natuurlijk anders voorgesteld. ,,Na de eerste manche kon ik wel tevreden zijn, maar na de tweede niet echt. Het had hier in Odense mooier kunnen aflopen”, aldus Albert Zoer. Een verklaring voor de terugval van de Nederlandse equipe had Zoer niet echt. ,,Het was opvallend dat bijna alle combinaties die in de tweede manche van start gingen minder goed sprongen dan in de eerste. Een oorzaak zou kunnen zijn dat er zware en lange schaduwen over de piste kwamen te liggen, waardoor de paarden misschien werden afgeleid. Aan de bodem lag het niet, want die was goed en het parcours was ook niet te zwaar.”