archief
contact
+31 6 53239630

Albert Zoer en Abra Kadabra grijpen net naast hoofdprijs Outdoor Gelderland

ARNHEM – Albert Zoer en Abra Kadabra waren op de slotdag van Outdoor Gelderland erg dicht bij de overwinning. De Drentse combinatie kwam vier tiende te kort om opnieuw een Grote Prijs te kunnen winnen. De Italiaan Piergiorgio Bucci was net even beter.
Albert Zoer rijdt Abra Kadabra naar de overwinning. ©Roos Meertens
Albert Zoer met Abra Kadabra. (archief) ©Roos Meertens

Arnhem | STEGEN.NET | KNHS

Albert Zoer is er maandag op Papendal net niet in geslaagd zijn tweede Grote Prijs in ruim een week te winnen. De springruiter uit het Drentse Echten was op de slotdag van Outdoor Gelderland met zijn jonge KWPN-ruin Abra Kadabra net niet snel genoeg in de barrage en werd tweede.

Albert Zoer rijdt Abra Kadabra naar de overwinning. ©Roos Meertens
Albert Zoer met Abra Kadabra. (archief)
©Roos Meertens

De succesvolle combinatie, 8 dagen geleden de beste in de GP van Bourg-en-Bresse, reed wel weer een tweede foutloze ronde maar de eindtijd van 36,52 volstond niet. De Italiaan Piergiorgio Bucci snelde op de rug van Casallo Z na 36,11 door de finishlijn. Dat leverde hem een premie van 24.750 euro op. Zoer moest genoegen nemen met 15 mille. Leopold van Asten (VDL Groep Zidane) eindigde als derde vóór Bart Bles (Lord Sandro).

Albert Zoer, die als laatste van start ging, had op voorhand getekend voor deze tweede plaats. ,,Abra Kadabra is een paard dat sprong alsof er niets stond en in de barrage sprong hij er ook heel simpel over. Je merkt dat dit paard volwassen begint te worden. Vroeger wilde hij op de eerste dag van een concours als dit nog wel eens erg scherp worden. Dat heeft hij nu nog, wel iets maar minder”, vertelde Zoer, die dit jaar reeds vier Grote Prijzen met dit paard op zijn naam wist te schrijven.

Uitslag Grote Prijs CSI 3* Outdoor Gelderland 2014 (1.55m):

1. Piergiorgio Bucci (Ita) – Casallo Z – 0 / 0 – 36.11
2. Albert Zoer (Echten) – Abra Kadabra – 0 / 0 – 36.52
3. Leopold van Asten (Duizel) – VDL Groep Zidane – 0 / 0 – 36.81
4. Bart Bles (Babberich) – Lord Sandro DDH – 0 / 0 – 39.49

Total
0
Shares
0 deel
0 deel
0 deel
0 Tweet
0 deel