Claudia van Dijk klopt Jur Vrieling in Grote Prijs Heeresveldconcours

Claudia van Dijk klopt Jur Vrieling in Grote Prijs Heeresveldconcours

12 juni 2016 13:54 Uit

Door redactie
 
Leestijd: 2 minuten
NIEUWE PEKELA | DOOR: RENATE DRENTH
Claudia van Dijk schreef zaterdag tijdens het Heeresveldconcours de Grote Prijs op haar naam. Van Dijk hield met Wednesday in de barrage niemand minder dan Jur Vrieling achter zich.

Het Heeresveldconcours, dit jaar al weer de 27e editie, ondervond enige concurrentie van Dalerveen, maar met 17 combinaties in de Z en 6 in de ZZ was er toch een mooi deelnemersveld. De Grote Prijs werd in handicap verreden.

Heeresveldconcours 2016 Claudia van Dijk met Wednesday

Claudia van Dijk rijdt Wednesday naar de overwinning op het Heeresveldconcours in Nieuwe Pekela.
FOTO: REINOLD LOWES

Jur Vrieling mocht met zijn paard Mr. Blue Boy het spits afbijten en reed meteen een foutloos parcours. Als tweede reed Renate Beuving met Deister T en zij kreeg 4 strafpunten. Het duurde even voordat we weer een foutloze combinatie kregen. Als negende combinatie was het weer de beurt aan Jur Vrieling, dit keer met zijn paard Acascia en weer reed Jur een foutloos parcours en waren we verzekerd van een barrage.

Vervolgens lukte het de ruiters en amazones nog niet om het door Erik van Wijngaarden gebouwde parcours foutloos af te leggen. Er werden op verschillende hindernissen fouten gemaakt en ook werden er strafpunten genoteerd doordat de toegestane tijd werd overschreden.

Claudia van Dijk reed als 15e combinatie het parcours binnen met haar paard Wednesday en ook zij wisten de lei schoon te houden en hierdoor kwalificeerde Claudia zich ook voor de barrage. Van de 17 combinaties in het Z wisten zich er 3 te plaatsen voor de barrage.

En daarna kon het parcours verhoogd worden voor de ZZ. Hierin kwamen nog 6 combinaties aan de start die zich probeerden te kwalificeren voor de barrage. Dit lukten alleen Jur Vrieling met Dallas VDL en Karin Dijkstra met Corstijn. Hierdoor hadden we 5 combinaties voor de barrage die achteraf werd verreden.

Barrage
Als eerste in de barrage was het de beurt aan Jur Vrieling met de schimmel Mr. Blue Boy (v. Mr. Blue). Hij zette een snelle tijd neer van 37.17, maar moest helaas 4 strafpunten laten noteren voor de gemaakte springfout onderweg.

Met zijn paard Acascia (v. Diamant de Semmily) reed Jur ook weer super snel door het parcours, maar ook hier viel de balk naar beneden en waren het weer 4 strafpunten in een iets langzamere tijd van 37.40.

Claudia van Dijk stuurde haar super snelle Wednesday (v. Gentleman) foutloos door het barrage parcours en noteerde een mooie tijd van 36.99. Karin Dijkstra deed een goede poging met Corstijn (v. Numero Uno) om de tijd van Claudia te verbeteren, maar kreeg ook een springfout onderweg en had 4 strafpunten in een tijd van 41.33.

Als laatste start was het Jur die Claudia nog van de eerste plek kon verstoten en Jur deed een goede poging, maar Dallas VDL (v. Douglas) begreep de korte wending niet helemaal en Jur moest ook 4 strafpunten noteren in een tijd van 53.58.

Hierdoor werd Claudia van Dijk gehuldigd als winnares van de Grote prijs en mocht zij € 500,- in ontvangst nemen en kreeg zij een hele mooie statiedeken uitgereikt aangeboden door hoofdsponsor Bouwbedrijf Fennema uit Oude Pekela.

Uitslag Grote Prijs Heeresveldconcours 2016

ruiter paard strpnt
1 Claudia van Dijk Wednesday 0-36.99
2 Jur Vrieling Mr. Blue Boy 4-37.17
3 Jur Vrieling Acasia 4-37.40
4 Karin Dijkstra Corstijn 4-41.33
5 Jur Vrieling Dallas VDL 4-53.58