Brons voor Rosalie Bos, goud voor Anna-Christina Abbelen op EK Arezzo

Share
  • 13 juli 2014 20:52

door: redactie, 13 juli 2014 20:52

blokjeAREZZO | STEGEN.NET | KNHS
Rosalie Bos heeft op de slotdag van het EK-dressuur voor Junioren brons gehaald in de kür met haar paard Bolita. Jeanine Nekeman viel met haar vierde plaats net buiten het podium. Marjan Hooge werd elfde. Het goud was voor de Duitse Anna-Christina Abbelen.

Bij de Nederlandse amazones waren daarmee de rollen omgedraaid ten opzicht van zaterdag. Was de proef van zaterdag van Nekeman goed voor brons, in de Freestyle moest de amazone zich met Vlingh tevreden stellen met de vierde plek. Bos, zaterdag met Bolita nog vijfde, reed een enorm sterke Freestyle, waardoor zij het brons pakte.

De Duitse Anna-Christina Abbelen behaalde goud in de kür bij de Junioren

De Duitse Anna-Christina Abbelen behaalde goud in de kür bij de Junioren

Jeanine Nekeman was zeer tevreden over haar beide ritten. ,,Het ging werkelijk super en in de Freestyle reed ik een dik persoonlijk record met ruim 73.6%. Voor mij dus een mega score en voor mijn gevoel heb ik in beide proeven niets beter kunnen doen dan dat ik gedaan heb”, aldus Jeanine, die ook de loftrompet stak over haar paard Vlingh. ,,Echt een superpaard. Het lijkt als ik bij hem kom of hij staat te slapen, maar zodra ik er op stap is hij klaar wakker en alert. Het is net of hij weet wat er van hem verwacht wordt. Echt een super karakter en hij liep zowel zaterdag als zondag als een trein.”

Stijgende lijn

Rosalie Bos had tijdens het EK de stijgende lijn te pakken. ,,Toen we pas aankwamen was Bolita iets gespannen en dat nam iedere dag af en vandaag was het precies goed”. Ze begon in de landenwedstrijd op de zesde plek, klom op zaterdag naar de vijfde plaats en eindigde in de Freestyle op brons.

,,Ik had tijdens het losrijden het goede gevoel, waardoor ik heel ontspannen de wedstrijdring binnenreed. Vanaf de eerste pas liep het super en dat blijkt ook wel uit de waardering: vandaag want dat was een dik persoonlijk record. Vooral in de draf is Bolita zeer expressief en in tegenstelling tot zaterdag toen er in de galop sprake was van een lichte spanning bleef die in de Freestyle gelukkig achterwege. Gewoon een heerlijke rit, die van begin tot eind klopte”, vertelde een dolgelukkige Rosalie Bos.

Marjan Hooge, die met Fulltime debuteerde op het EK, sloot af met een prima elfde plaats in de kür. ,,Ik ben er echt super blij mee”, aldus de Drentse amazone.