Katrin Eckermann wint in Riesenbeck, Leopold van Asten zevende

Share
  • 3 oktober 2021 19:42

door: redactie, 3 oktober 2021 19:42

📌 Riesenbeck
📝 paardensportnoord | Persbericht

De Grote Prijs van het indoor CSI2* Riesenbeck werd zondag een Duits onderonsje, met Katrin Eckermann als winnares. Leopold van Asten was op plaats zeven de beste Nederlander.

Op dit eerste indoor van het seizoen bleven 12 combinaties foutloos in de finale. Katrin Eckermann was veruit de snelste in de barrage en dat leverde de Duitse de eerste prijs op met Cascadello Boy RM. Het was de eerste keer dat de amazone uit Warendorf deze wedstrijd wist te winnen.

Plaats twee was voor het 23-jarige talent Sophie Hinners en de KWPN-merrie Galanda Mara TH, die in eigendom is van Hendrix Trading BV. Emile Hendrix was speciaal naar Riesenbeck gekomen om de merrie in actie te zien. De derde plaats was voor Gerrit Nieberg en Blues d’Aveline CH, waarmee het podium dus compleet Duits was.

Leopold van Asten plaatse zich als enige Nederlander voor de barrage, maar kreeg daarin een springfout met VDL Groep Urane de Talma (v. Argentinus). Het leverde hem de zevende plaats op.