Jur Vrieling speelt prominente rol op ‘eigen’ CH ‘t Zandt

Share
  • 6 juli 2014 11:24

door: redactie, 6 juli 2014 11:24

blokje‘T ZANDT | STEGEN.NET
Jur Vrieling speelde zaterdag een prominente rol tijdens het jaarlijkse concours van ‘zijn’ vereniging ZEO. Vrieling kwam met veel paarden aan de start en won ook de ZZ-klasse met KM Wish.

Jur Vrieling

Jur Vrieling was zeer succesvol op het ‘eigen’ CH ‘t Zandt.
archief

In het ZZ-klassiek werd goed gesprongen en keerden zes combinaties terug voor de barrage. Jur Vrieling won daarin onbedreigd met KM Wish (v. Lux). Wish was al succesvol in diverse 1.50-parcoursen en won vorig jaar onder Suzanne Tepper onder andere de Grote Prijs van Warschau. Vrieling zette met Wish een foutloze barrage neer in 40,56. Daar konden Robert Havinga (Bacardi) en Ella Huizinga (Vina) niet aan tippen, zij werden tweede en derde. Nicole Botma deed een goede poging, maar maakte met Dollards Abu Dhabi Cjs een fout en was ook nog langzamer dan Vrieling. Botma werd daarmee nog vijfde, achter Amber Meijer met KM Carrera.

In het Z-klassiek eiste Nicole Botma de overwinning op. De amazone uit Zuidbroek reed Veraleen overtuigend naar de zege. Jur Vrieling pakte in deze rubriek de tweede plaats met Apolaris. José Woldring werd derde met Brooklyn en daarmee werd het hele podium ingenomen door leden van ZEO.

Als tweede parcours stond een speel uw spel op het programma. Tessa Nienhuis pakte in de Z de meeste punten met Catootje en in de ZZ was Claudia van Dijk met Wednesday het meest succesvol.