Marcus Ehning succesvol in hoofdnummers Jumping Parijs

  • 6 juli 2014 19:42
door: redactie, 6 juli 2014 19:42

blokjePARIJS | STEGEN.NET
De Nederlanders Maikel van der Vleuten (tweede) en Harrie Smolders (zesde) deden zondag goede zaken in de Grote Prijs bij de Eiffeltoren in Parijs. Ze konden echter niet voorkomen dat Marcus Ehning met de hoofdprijs in deze Gucci Gold Cup naar huis ging.

Marcus Ehning met Sabrina.

Marcus Ehning met Sabrina op weg naar de zege in Parijs.
©GCT/Stefano Grasso

In de door regen geteisterde barrage was de Duitser met zijn merrie Sabrina beduidend sneller dan de concurrentie. Ehning zette een tijd neer van 35,19, terwijl Maikel van der Vleuten met VDL Groep Sapphire B op 36,87 uitkwam. De Amerikaanse Reed Kessler werd derde met Cylana. Harrie Smolders pakte met Emerald de zesde plaats.

Global Champions Tour

Zaterdagavond stond in Parijs de wedstrijd in het kader van de Global Champions Tour op het programma. Marcus Ehning deed het ook toen goed met de derde plaats op Cornado NRW. De Fransman Kevin Staut won voor eigen publiek met Silvana HDC. Pius Schwizer eindigde als tweede met Toulago. Maikel van der Vleuten was ook hier de beste Nederlander, hij werd met VDL Groep Verdi NOP zesde.