Maikel van der Vleuten en Sapphire derde in WB Gothenburg

Share
  • 2 maart 2014 17:16

door: redactie, 2 maart 2014 17:16

blokjeGOTHENBURG | STEGEN.NET
Nicola Philippaerts heeft zondagmiddag verrassend de wereldbeker in het Scandinavium gewonnen. De Belgische ruiter was in de barrage met Donatella twee honderdste sneller dan Marcus Ehning met Plot Blue. Maikel van der Vleuten werd fraai derde met VDL Groep Sapphire B.

Maikel van der Vleuten met Sapphire.

Maikel van der Vleuten werd met Sapphire derde in Gothenburg.
©Jacob Melissen

Tien combinaties kwamen in de barrage in actie, inclusief de drie Nederlanders Jur Vrieling (VDL Bubalu), Van der Vleuten en Wout-Jan van der Schans met Capetown. Vrieling was de eerste Nederlander in de barrage. De Groninger begon zeer snel, maar kwam iets te dicht bij de oxer en kreeg daarop een fout. Wout-Jan van der Schans reed wel opnieuw foutloos, maar zijn tijd van 41.13 bleek te verbeteren. De ruiter uit Nijker werd uiteindelijk zesde.

Van der Vleuten haalde uit zijn schimmel wat er in zit. Sapphire is een paard dat snel landt, maar ook wel wendbaar is. Het duo kwam op een tijd van 39,52, tegen 39,32 voor Ehning.

later meer…