archief
contact
+31 6 53239630

Nederlandse Junioren pakken zilver op EK-springen Arezzo

AREZZO – De Nederlandse Junioren hebben zilver behaald op het EK-springen voor de jeugd in het Italiaanse Arezzo. Pas in de barrage moest Oranje het hoofd buigen voor het team uit Groot-Brittannië.

blokjeAREZZO | STEGEN.NET | KNHS
De Nederlandse Junioren hebben zilver behaald op het EK-springen voor de jeugd in het Italiaanse Arezzo. Pas in de barrage moest Oranje het hoofd buigen voor het team uit Groot-Brittannië.

Die barrage om goud in zilver in de landenwedstrijd was noodzakelijk omdat beide teams na twee manches op vier strafpunten waren geëindigd. ,,Het was in eerste instantie even balen dat we zilver wonnen, maar nu zijn we er dik mee tevreden”, aldus bondscoach Roelof Bril.

Het podium bij de Junioren op het EK-springen in Arezzo.
Het podium bij de Junioren op het EK-springen in Arezzo.

Aan de basis van deze zilveren team medaille stonden Kim Bril (Westendorp) met Mallorca (v. Nassau) en Jens van Grunsven (Erp) met Whisper (v. Querelle), die alle twee in de twee ronden tellende tweede wedstrijd dubbel foutloos wisten te blijven. Een prestatie die door slechts zes andere combinaties van de zestig die twee manches reden werd geëvenaard. Kim Hoogenraat (Lijnden) noteerde met Wishkarla (v. Cavalier) in beide manches een springfout, terwijl Demi van Grunsven (Handel) op de eerste dag negen strafpunten incasseerde en in de tweede ronde met San Serai (v. Stakkato Gold) de lei schoon wist te houden.

Bril: ,,Het mooie van deze uitslag is dat het collectief van het team verantwoordelijk is voor de prestatie, want alle vier combinaties hebben een bijdrage geleverd. Er had voor ons misschien net iets meer ingezeten, als de parcoursen net iets hoger waren geweest. Dat is geen klacht, maar daardoor had het klassement iets meer uit elkaar getrokken kunnen worden. Na de eerste manche die we afsloten met vier strafpunten hoefden we aan dat totaal niets toe te voegen. Dat maakte een barrage noodzakelijk. Kim Hoogenraat kreeg een fout en vermoedelijk door de stress reed ze in de barrage aan een hindernis voorbij. De eerste Brit was foutloos en toen Kim Bril ook tegen een fout aanliep en de tweede Brit eveneens foutloos was, waren we kansloos.”

Young Riders

Het Nederlandse springteam bij de Young Riders eindigde als tiende. Duitsland pakte het goud met een punt voorsprong op Noorwegen, terwijl de thuis rijdende Italianen het brons opeisten. De beste ruiter van het Nederlandse kwartet was Lisa Nooren, die met Flying Saucer Das Umburanas (v. Indoctro) met twee maal een fout aan de meet kwam. Verder bestond het team uit Jseper Romp, Kevin Jochems en Dennis van den Brink.

Total
0
Shares
0 deel
0 deel
0 deel
0 Tweet
0 deel