archief
contact
+31 6 53239630

Nederlandse springruiters tweede in landenwedstrijd Dublin

DUBLIN – De Nederlandse springruiters zijn vrijdag op de tweede plaats geëindigd in de Furusiyya FEI Nations Cup. Na barrage won Engeland. Albert Voorn was met Tobalia de uitblinker voor Oranje met twee foutloze ronden.
Albert Voorn was met Tobalia de beste Nederlander in Dublin. ©Jacob Melissen
Albert Voorn was met Tobalia de beste Nederlander in Dublin. ©Jacob Melissen

De Nederlandse springruiters hebben vrijdag het podium gehaald bij de landenwedstrijd in Dublin. De equipe van bondscoach Rob Ehrens moest alleen Groot-Brittannië voor zich laten.

De Britten kwalificeerden zich daarmee voor de finale van de Nations Cup in Barcelona; Oranje, dat in Ierland niet voor punten reed, was daar al zeker van. Duitsland wist zich niet te plaatsen voor het evenement dat eind september wordt gehouden. dat komt omdat de Duitse ploeg in St. Gallen niet startte vanwege de slechte bodem.

Albert Voorn was met Tobalia de beste Nederlander in Dublin. ©Jacob Melissen
Albert Voorn was met Tobalia de beste Nederlander in Dublin. ©Jacob Melissen

Albert Voorn bleef met Tobalio als enige foutloos in beide manches. Gert-Jan Bruggink gooide er met Primeval Dejavu alleen in de tweede omloop een balk af, Michel Hendrix kreeg met Wait and See twee keer 4 strafpunten. Hendrik-Jan Schuttert (Cerona HS) was met respectievelijk 12 en 8 strafpunten het minste op dreef in Dublin.

Bondscoach Rob Ehrens was een uiterst tevreden mens. ,,Het parcours was zwaar, maar fair, en de tijd speelde geen overheersende rol. Daardoor konden de ruiters hun parcours rijden zoals ze wilden en kijkend naar de uitslag was het uiterst selectief. De Britten, die hier aanwezig waren met bijna hun complete gouden Olympische team, wonnen en wij werden tweede. Dan kun je alleen maar tevreden zijn. Met een foutje minder hadden we een herhaling gehad van Londen, toen we ook met de Britten de strijd aan moesten binden om goud of zilver. Nu hadden we dat ene foutje te veel, waardoor een barrage niet noodzakelijk was”, aldus Ehrens.

Total
0
Shares
0 deel
0 deel
0 deel
0 Tweet
0 deel